REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

520 tūkst. litų - tiek iš kiauro Vilniaus biudžeto praris mados renginys, jei miesto valdžia šią sumą atseikės dizainerių kolekcijoms demonstruoti.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbama, kad įvyko mainai, rašo "Vilniaus diena". Mero patarėjui, liberalcentristui Gintautui Babravičiui esą proteguojant komercinį festivalį "Be2gether", dabar jau buvusi VEKS vykdomoji direktorė Dalia Bankauskaitė už tylą pareikalavo paramos savo geros bičiulės viešosios įstaigos "Europos namai" direktorės Juditos Akromienės projektui "Madų savaitgaliai: Vilniaus veidas ir estetinis ugdymas".

REKLAMA

Bandydamas prisiminti, kodėl iš rezervinio VEKS projektų sąrašo "Mados savaitgaliai" vėl grįžo į pagrindinę programą, G.Babravičius aiškino, kad tam buvęs vienas argumentas - į veiksmą bus įtraukiami miestiečiai. "Tai masinis gatvės renginys, o ne elitinis", - sakė G.Babravičius.

Pasak dienraščio, pasiteiravus, ar sunkmečiu Vilnius gali sau leisti skirti pinigus madai, sostinės meras, konservatorius Vilnius Navickas giliai atsiduso ir tarė: "Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti".

REKLAMA
REKLAMA

Miestas jau yra pažadėjęs papildomą milijoną VEKS projektams, tarp jų ir komerciniam "Be2gether": pinigai teoriškai skirti, praktiškai - jų ieškoma.

"Verčiamės per galvas ir jau esame suradę 700 tūkst. litų. Dar trūksta apie 1 mln. litų, todėl miesto valdžia turės smarkiai pakrapštyti pakaušius. Jei ieškosime, rasime. Jei nori ką nors padaryti, stengiesi, pavyksta", - kalbėjo G.Babravičius.

Kultūros ministerijos vasarį iš prioritetinio į rezervinį programos "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) sąrašą nustumtą festivalį Vilniaus miesto savivaldybė užsimojo išgelbėti, finansuodama iš miesto kišenės. Festivalio organizatorius verslininkas Giedrius Klimkevičius ir miesto vicemeras Gintautas Babravičius - artimi draugai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų