REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viename iš Druskininkų egzaminų centrų, kur abiturientai trečiadienį laikė lietuvių kalbos egzaminą, buvo nelaiku atplėšti antrosios egzamino dalies užduočių vokai. Tačiau pažeidimas operatyviai užfiksuotas ir policijai pasaugojus atkirptus vokus iki tol, kada jie turėjo pasiekti laikančiuosius, egzaminai vyko įprasta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

„Viename Druskininkų egzaminų centre 9 val. buvo sumaišyti atkerpami vokai. Kadangi buvo dviejų dalių egzaminas, vokai turėjo būti atplėšiami pirmos dalies - 8.45 val, o antros - 12.45 val. Tame centre supainiojo ir atkirpo pirmiausia antros dalies vokus, bet iš karto buvo surašytas protokolas, užfiksuotas pažeidimas, informuota policija, ir policija būtent tas užduotis atskiroje patalpoje saugojo iki antrosios dalies“, - BNS sakė Nacionalinio egzaminų centro (NEC) atstovas ryšiams su visuomene Arūnas Malinovskis.

REKLAMA

Jo teigimu, dar vienas incidentas įvyko kitoje mokykloje, kai iš egzamino išvarytas į patalpą mobilųjį telefoną atsinešęs moksleivis. Kol kas jis teigė negalintis patikslinti, kokioje mokykloje įvyko šis incidentas.

„Tas mokinys lietuvių kalbos egzamino šiemet laikyti nebegalės“, - sakė A.Malinovskis.

Pasak NES atstovo, klausimų kilo ir dėl to, kad po pirmosios egzamino dalies moksleiviai nebuvo išleidžiami iš egzamino patalpos. Tokių priemonių imtasi siekiant išvengti informacijos nutekėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo klausimų, bet mokiniai suvokė situaciją, ir jokių skandalų tikrai nekilo. Paprasčiausiai paaiškinta, kodėl imtasi tokių priemonių ir pakankamai supratingai į tai mokiniai pažiūrėjo“, - tikino jis.

Privalomą lietuvių kalbos egzaminą trečiadienį laikė per 44 tūkst. mokinių. Pirmoje dalyje trys valandos skirtos rašymo užduočiai - interpretacijai arba samprotaujamam rašiniui, antroje dalyje per pusantros valandos reikėjo atlikti teksto suvokimo užduotis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų