REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys, praėjusią savaitę pažėręs kontroversiškų pareiškimų apie vienišus tėvus, trečiadienį švelnino toną ir sakė, kad gerbtini santuokoje vaikus auginantys tėvai ir valstybė turi skatinti tuoktis, bet kiekvienas galime apsispręsti, ar gyventi santuokoje, ar tiesiog drauge.

REKLAMA
REKLAMA

„Esant mūsų demografinei situacijai, jos analizė rodo, kad mes turime nulenkti galvas prieš šeimas, kurios gyvena santuokoje, nes jos didina mūsų gyvybinį potencialią“, - sakė ministras, paklaustas, ar nereikėtų „nulenkti galvų“ prieš visus vaikus Lietuvoje auginančius žmones.

REKLAMA

Jo teigimu, Lietuvos Konstitucijoje šeima susieta su santuoka, tad valstybė esą turi skatinti piliečius prisiimti su santuoka susijusius įsipareigojimus ir negali laikyti šeima vienišų neišsiskyrusių tėvų.

„Turime skatinti, kad būtų įsipareigojimai ne tik sau pačiam, bet ir vaikui, taip pat ateityje - ir ilgalaikiai įsipareigojimai (...) Mes nieko kitaip, nei mūsų Konstitucija numato, negalime traktuoti, o gyvenimas drauge gali būti sėkmingas ar nesėkmingas. Kiekvienas galime apsispręsti, ar turėti santuoką, ar gyventi drauge šiaip“, - kalbėjo R.Dagys.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės Šeimos dienos proga kalbėdamas apie Šeimos koncepciją socialinės apsaugos ir darbo ministras pareiškė, kad vieniši tėvai ir mamos turi prisiimti kaltę už tai, kad nesugebėjo susitvarkyti savo gyvenimo.

„Jeigu tu nesugebėjai susitvarkyti savo gyvenimo ir užaugini vaiką be tėvo ar be motinos, tai ar tu prisiimi atsakomybę ir kaltę už tai, ar ne? Ar mes gyvename kaip mums patinka, kaip „bambaliai“ varinėjamės? Turi žmogus būti atsakingas, ar ne? Vaikui reikia ir tėvo, ir motinos, kad jis užaugtų visavertė asmenybė“, - penktadienį kalbėdamas per radijo stotį „Laisvoji banga“ pareiškė R.Dagys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius sakė vertinantis jo vadovaujamos Tėvynės sąjungos deleguoto ministro pareiškimus neigiamai, tačiau teigė neketinąs R.Dagio bausti.

Seimo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos seniūnas Artūras Zuokas R.Dagį trečiadienį paragino atsiprašyti „bambaliais“ išvadintų vienišų tėvų.

Išrinktoji prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį įvardijo penkis ministrus, kuriems žada kelti konkrečius reikalavimus prieš nuspręsdama dėl jų tolesnio darbo Vyriausybėje. Tarp jų yra ir R.Dagys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų