REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turtingiausias Lenkijos vyriausybės narys – finansų ministras

Siekdami skaidrumo, visi Lenkijos vyriausybės ministrai viešai deklaravo savo turimą turtą ir pajamas. Nors ministrai Lenkijoje per metus vidutiniškai uždirba tik 45 tūkst. eurų, tačiau finansų ministrui Janui Vincentui Rostowskiui priklauso net 3 namai ir 5 butai. Įvairiomis užsienio valiutomis laikomos jo santaupos siekia 100 tūkst. eurų, o be to, jis dar turi įsigijęs investicinių fondų už 18,5 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ministras važinėja niekuo neišsiskiriančiu 12 metų senumo automobiliu „Ford Fiesta“. Nepaisant to J. V. Rostowskis yra turingiausias Lenkijos vyriausybės narys.

REKLAMA

Sporto ministrui Miroslawui Drzewieckis priklauso pusė didelio namo, butas ir 3 žemės sklypai. Be to, šio ministro santaupos siekia 430 tūkst. eurų.

Užsienio reikalų ministrui Radoslawui Sikorskiui priklauso didelis butas ir 800 kvadratinių metrų namas su mažu parku ir medžiotojų nameliu. Be to, ministras turi net kelis automobilius - „Liberty Jeep“, „VW Golf“, „VW Phaeton“ - ir aštuntajame dešimtmetyje gamintą motociklą.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu premjeras Donaldas Tuskas dideliais turtais pasigirti negali. Jam priklauso tik 2 butai, vasarnamis ir automobilis „Toyota Corolla“.

Neturtingiausiu ministrų kabineto nariu tapo teisingumo ministras Andrzejus Czuma. Jis neturi nė buto, nė namo, ministro santaupos vertinamos 2 tūkst. eurų, o be to, jis vairuoja 13 metų senumo „Lancia Kappa“ automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų