REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos komercinių bankų atstovai ir bendrovė „Būsto paskolų draudimas“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurioje numatoma, kad su finansiniais sunkumais susidūrusiems fiziniams asmenims bankai galės atidėti kredito grąžinimą iki vienerių metų, o už jį įmokas bankui mokės bendrovė „Būsto paskolų draudimas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasinaudoti paskolos atidėjimu turės galimybę fiziniai asmenys, kurie, imdami kreditą banke, ją apdraudė, t.y. įmokėjo draudimo įmoką „Būsto paskolų draudime“, ir kurių pajamų netekimo priežastys yra labai rimtos: darbo praradimas, atlyginimo sumažėjimas, liga. Be to, būstas, kurį fizinis asmuo įsigijo paimdamas kreditą, yra vienintelis šeimos turtas ir šiuo metu kredito gavėjas (draudėjas) jame gyvena.

REKLAMA

„Tik ką pasirašytas bankų ir „Būsto paskolų draudimo“ bendradarbiavimo susitarimas – tai įtempto bendro darbo, ieškant išeičių, kaip padėti laikinų finansinių sunkumų turinčiam žmogui, rezultatas. Šis susitarimas turintiems finansinių problemų asmenims suteikia atokvėpį, sudaro galimybę per paskolos atidėjimo laikotarpį surasti naują darbą, t.y. kitą pajamų šaltinį“, – aiškina Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

REKLAMA
REKLAMA

Fizinis asmuo, už kurį įmokas bankui mokėjo „Būsto paskolų draudimas“, jas grąžinti turės per ne trumpesnį nei 10 metų laikotarpį.

„Tai būtų didelė pagalba su finansiniais sunkumais susidūrusiems mūsų apdraustiesiems. Tikėtina, kad per metus jie suras galimybę toliau vykdyti prisiimtus įsipareigojimus, tuo pačiu išsaugodami savo vienintelį būstą. Tokiu būdu mes prisidėtume prie socialinių problemų sprendimo“, – sako „Būsto paskolų draudimo“ direktorė Gitana Griškėnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų