REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 22-23 dienomis Ukmergėje vyks antroji tarptautinė alaus atributikos  birža, kurią rengia kolekcininkų klubas „Prie bokalo“. Renginyje dalyvaus per 100 kolekcininkų iš dešimties šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Alaus atributikos kolekcininkai savaitgalį atras Ukmergę, o miesto gyventojai ir svečiai jei netaps alaus specialistais, tai tikrai daugiau sužinos apie šį populiarų gėrimą. To tikisi ir alaus atributikos kolekcininkai, ir „Vilkmergės“ aludariai, tapę renginio rėmėjais.

REKLAMA

Atšaukė miesto šventę

Ukmergė šiemet tapo vienu Lietuvos miestų, kuris liko be tradicinės miesto šventės. Ilgai planuoto ir daugelio miestiečių laukto renginio buvo atsisakyta dėl sunkmečio Tačiau net ir sunkiu gyvenimo laikotarpiu žmonėms reikia ne tik duonos, bet ir reginių.

Alaus atributikos kolekcininkų klubas „Prie bokalo“ planavo, kad birža taps miesto šventės dalimi, tačiau ir po neigiamo ukmergiškių sprendimo nusprendė nenuleisti rankų ir kurti miestui šventę, nors ir nedidelę.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl gegužės 22-23 d. Ukmergės miesto centre šurmuliuos jau 2-oji tarptautinė alaus atributikos kolekcininkų birža, į kurią suvažiuos kolekcininkai iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Slovakijos, Čekijos, Lenkijos. Tokie renginiai Europoje ir visame pasaulyje turi gilias šaknis, nes tai vienas būdų propaguoti alaus kultūrą, tradicijas, išsaugoti paveldą.

Kolekcininkai iš Lietuvos ir užsienio šalių atsiveš daug įvairios alaus atributikos, kurią galės apžiūrėti ir įsigyti kiekvienas norintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūlo ne gerti, o ragauti

„Mūsų kolekcininkų klubas neskatina gerti daugiau alaus, tačiau siekiame kad kiekvienas lietuvis gautų bent minimalių žinių tiek mūsų šalyje kažkada gamintą ir dabar gaminamą alų, apie viso pasaulio alaus rūšis, - sako klubo „Prie pokalo“ pirmininkas Remigijus Ravinskas. -  Klysta tie, kas galvoja, kad toks klubas skatina alaus vartojimą. Klubo nariai pasisako už saikingą alaus rūšių degustavimą, bet ne besaikį gėrimą“.

Nors klubas skaičiuoja dar tik trečiuosiu savo veiklos metus, bet jau gerai žinomas alaus pasaulyje. Todėl kolekcininkams pavyko savo planais ir idėjomis sudominti „Vilkmergės alaus“ daryklą, kuri daug prisidėjo prie šventės.

REKLAMA

Klubo pirmininkas R.Ravinskas tikisi, kad tokie renginiai Lietuvoje ne tik skatins domėtis alaus istorija, bet ir padės suvienyti šiuo metu dėl mokesčių naštos besivaidijančias didžiąsias alaus daryklas ir mažuosius aludarius.

„Manau, kad reikia ne pjauti vienas kitą, siekti bendrų tiklsų. Svarbiausia – išsaugoti ir puosėlėti jau nuo XI a. Lietuvoje gaminamo alaus tradicijas“, - mano R.Ravinskas.



                              Kolekcionuoja įvairią atributiką

REKLAMA



                              Klubas „Prie bokalo“ savo gimtadieniu vadina 2007 m. kovo 3 d., kai trys vienminčiai

                              Darius ir Ugnė Širmeniai bei Virginijus Brazys nusprendė įkurti naują klubą ir

                              suburti po visą Lietuvą išsibarsčiusius alaus atributikos kolekcininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

                              Nors tuo metu Lietuvoje veikė ir kita sklubas, bet jo veikla buvo apmirusi, o internetu

                              aktyviai bendravę ir savo kolekcijas vis didinę entuziastai norėjo daugiau bendros

                              veiklos.

REKLAMA

 

                              Alaus atributikos kolekcininkų aistros objektu gali tapti viskas, kas susiję su alumi -

                              bokalai ir taurės, kamšteliai, padėklai ir padėkliukai, etiketės, atidarytuvai, juostelės,

                              peleninės, tušinukai, automobiliukai, kalendoriukai, skardinės,marškinėliai,

REKLAMA

                              kepuraitės, senoviniai alaus buteliai ir kitokie suvenyrai su alaus pavadinimais.

 

                              „Dažnai alaus atributikos kolekcininkai painiojami su alaus mėgėjais.  Bet tarp alaus

                              atributikos kolekcininkų yra ir tokių žmonių, kurie alaus visiškai negeria“, - juokiasi

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

                              klubo vadovas.

                                        

„Prie bokalo“ narių entuziazmas užkrėtė ir užsienio kolekcininkus – klubo nariais tapo du baltarusiai ir vienas latvis. Todėl klubą jau tikrai galima vadinti tarptautiniu.

REKLAMA

Pernai gegužės mėnesį klubas surengė pirmąją tarptautinę alaus atributikos kolekcininkų biržą šalia Palangos, Žibininkuose esančioje „HBH Juozo“ alaus darykloje. Joje dalyvavo daugiau nei 70 kolekcininkų iš 7 šalių.

Pasaulyje tokios alaus atributikos kolekcininkų biržos yra labai populiarios ir vyksta dešimtmečius. Jų metu kolekcininkai gali mainytis, pirkti, parduoti įvairios alaus atributikos. Dažnai būna, kad pašalinis žmogus, pabuvęs tokioje biržoje, tampa aistringu kolekcininku.

Klubo nariai 2008 m. aplankė didžiules tradicijas turinčias biržas Žyviece (Lenkija), Martine (Slovakija), taip pat mažesnes biržas Estijoje, Latvijoje, Ukrainoje, Čekijoje.

REKLAMA

Šventės programa

Gegužės 23 d.

Aikštė prie Kultūros centro

      10 val. Tarptautinės alaus kolekcininkų biržos atidarymas (dalyvauja alaus atributikos kolekcioninkai iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Ukrainos, Slovakijos, Rusijos, Lenkijos, Suomijos, Lietuvos);

      10-20 val. „Vilkmergės alaus“ kiemelyje ragausime alaus, skanausime šventės patiekalų, linksminsimės kapelų varžytuvėse. Bus daug prizų ir siurprizų. Dalyvauja „Kaimo muzikantai“, Dainavos muzikantai, Siesikų, Deltuvos, Vidiškių kaimo kapelos. Svečiai: „Daumantų muzikantai“, Anciūnų kaimo kapela;

REKLAMA
REKLAMA

14 val. Motociklininkų klubo “Blitzkrieg Ukmergė“ vėliavos šventinimas.

           Klubo narių ir svečių pasirodymas (aikėtelėje prie „Gero skonio“);

16 val. Ukmergės krašto menininkų parodos atidarymas (Kultūros centro dailės galerijoje);

      17 val. Ukmergės meno saviraiškos kolektyvų, dalyvaujančių Lietuvos Tūkstantmečio dainų šventėje, koncertas (Kultūros centro didžiojoje salėje);

      19 val. Ukmergės jaunimo muzikinė akcija.

            Šventės metu, Senoje autobusų stotyje veiks atrakcionų parkas vaikams, laukiame tautodailininkų, amatininkų, konditerių, kulinarų ir t.t.

„Vilkmergės alaus“ oro balionas jūsų paslaugoms (esant palankioms oro sąlygoms).

Šventės rengėjai - alaus atributikos kolekcininkų klubas „Prie bokalo“ ir UAB „Vilkmergės alus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų