REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisija, trečiadienį svarsčiusi dienraštyje "Respublika" aprašytą Andriaus Kubiliaus dalyvavimą vienos Moldovos politinės partijos reklaminiame klipe, galutinio sprendimo priėmimą atidėjo kitai savaitei.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nario Mečislovo Zaščiurinsko nuomone, Vyriausybės vadovas pažeidė Valstybės politikų elgesio kodeksą, nes agitacinė kalba buvo įrašyta premjero kabinete, klipe nurodyta, kad kalba premjeras A. Kubilius.

REKLAMA

Griežtai siūlęs įvertinti A. Kubiliaus elgesį Seimo narys Egidijus Klumbys mano, kad toks Lietuvos premjero pasirodymas "traktuotinas kaip Lietuvos valstybės kišimasis į suverenios valstybės reikalus". "Toks elgesys tikrai nepagerins santykių su Moldova", - mano jis.

Premjerui atstovavęs jo patarėjas Gintaras Kalinauskas paaiškino, kad tai "neapdairus nesusipratimas".

"Dėl nuo manęs nepriklausančių aplinkybių mano kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko palinkėjimas, manęs neatsiklausius, buvo pristatytas kaip Lietuvos Ministro Pirmininko žodžiai. Tai neatspindėjo mano ketinimų, išreikštos pozicijos ir vertinu tai kaip neapdairų nesusipratimą", - tokius premjero paaiškinimus perdavė jo patarėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, klipas buvo nusiųstas ir premjeras visai net negalvojo, kas uždės subritrus, kas užrašys jo pareigas. G. Kalinausko teigimu, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos sekretoriatas nurodė Premjero pareigas.

Nesureikšminti to fakto ir vertinti kaip neapdairų nesusipratimą, prie kurio prisidėjo partijos sekretoriatas, siūlė ir parlamentarė Vida Marija Čigriejienė.

Rinkimus Moldovoje stebėjęs Seimo narys Vytautas Bogušis priminė, kad tie, už kuriuos agitavo A. Kubilius, į parlamentą nepateko. Jo nuomone, ateityje reikėtų rekomenduoti politikams vengti tokių agitavimų kitų valstybių partijų atžvilgiu.

Moldovos parlamento rinkimai vyko balandžio 5-ąją.

"Respublikos" teigimu, dviejų minučių vaizdo klipe Premjeras angliškai ragino balsuoti už Krikščionių demokratų liaudies partiją ir jos lyderį Iurie Roscą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų