REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per balandį vykusią aplinkos švarinimo akciją "Darom" surinkta 10 tūkst. tonų atliekų, o ne 7000, kaip skelbta anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos, kurioje dalyvavo 70 tūkst. savanorių, rezultatus trečiadienį per spaudos konferenciją patikslino "Darom" organizatoriai. Jie teigė, kad aplinkos tvarkymo rezultatai pranoko visus lūkesčius, kadangi akcijos išvakarėse tikėtasi surinkti 6000 tonas atliekų.

REKLAMA

Kitąmet akciją planuojama plėsti, bus siekiama pritraukti 100 tūkst. dalyvių. Numatoma tvarkyti visą šalį, o ne tik daugiausia miestų teritorijas kaip šiemet.

Rudenį ketinama organizuoti bandomąją "Darom 2010" talką.

Organizatoriai taip pat tvirtino svarstysiantys, kaip kitąmet išvengti šiemet kilusių problemų. Šiemet po talkos ne vienas gyventojas piktinosi, kad ilgai į sąvartynus neišvežamos talkininkų surinktos šiukšlės.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu "Darom" internetiniame tinklapyje dar galima pranešti apie iki šiol nesutvarkytas šalies vietas, apie kurias akcijos organizatoriai tikina informuosiantys savivaldybes.

Balandžio 18 dieną vykusi akcija surengta antrą kartą. Pernai joje dalyvavo apie 5000 lietuvių, o Estijoje ir Latvijoje - po 50 tūkst. žmonių.

Organizatoriai tvirtina norintys šia akcija ne tik padėti surinkti kuo daugiau šiukšlių, bet ir skatinti žmones tapti socialiai atsakingesnius bei ekologiškai supratingesnius.

Ruslano Kondratjevo nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų