REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ketverių mėnesių 66 metų Didžiosios Britanijos verslininkė Elizabeth Adeney pirmą kartą taps motina. Liepos pradžioje jai sueis 67 metai.

REKLAMA
REKLAMA

Jei viskas klostysis sėkmingai, ši moteris sumuš savo tėvynainės Patti Farrant rekordą. Ji 2006 metais pagimdė kūdikį būdama 62 metų, rašo „The Times“.

REKLAMA

Abiem atvejais moterys pastojo po dirbtinio apvaisinimo procedūros mėgintuvėlyje (IVF), naudojant donoro kiaušialąstes. Naujoji motinystės istorija Didžiojoje Britanijoje atnaujino diskusijas apie tokio vėlyvo gimdymo etinę pusę.

Profesorius Severino Antinori, visuomet pasisakęs už IVF procedūrų taikymą 49-63 metų moterims, mano, kad 67 metai - tai jau pernelyg vėlyvas amžius gimdymui, nes, anot jo, nėra jokios garantijos, kad kūdikis neliks našlaičiu dar iki savo pilnametystės. Mis Adeney atvejis dar sudėtingesnis, nes ji - vieniša motina, be to, tai bus pirmas jos vaikas.

REKLAMA
REKLAMA

IVF procedūra moteriai buvo atlikta vienoje Ukrainos klinikoje, nes daugelyje Europos šalių taikomos amžiaus ribos dirbtiniam apvaisinimui. Vietos pasirinkimas taip pat sulaukė profesoriaus Antinori kritikos: „Tai - blogiausia vieta, kokią galima rasti tokioje situacijoje. Patti Farrant prieš IVF procedūrą turėjo atlikti 150 įvairių testų tam, kad būtų įvertintas jos biologinis amžius, nustatėme, kad jos organizmo nusidėvėjimas prilygsta 45 metų moters lygiui. Labai abejoju, kad mis Adeney Ukrainoje buvo atliktas bent vienas panašus testas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Elizabeth Adeney - sėkmingai karjerą daranti, savo verslą turinti moteris. Kolegos ir draugai ją apibūdina kaip ryžtingą, nepriklausomą ir uždarą asmenybę. Jų teigimu, ji sąmoningai atidėjo vaiko gimimą, teikdama pirmenybę karjerai, tačiau mažai kas tikėjosi, kad ji ryšis šiam žingsniui būdama tokio solidaus amžiaus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų