REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alyvmedžiai Viduržemio jūros šalyse auginami jau daugiau kaip 6000 metų, o iš jų vaisių išspaustas aliejus naudojamas kaip maistas, vaistas ir kūno priežiūros priemonė. Siūlome keletą grožio puoselėjimo receptų.

REKLAMA
REKLAMA

Plaukų kaukė. Sausus, neklusnius plaukus ištepkite 1-3 šaukštais (priklausomai nuo ilgio) alyvuogių aliejaus. Pradėkite nuo plaukų galiukų ir baigdamos plaukus švelniai pašukuokite. Apriškite galvą ir palikite per naktį. Alyvuogių aliejų išplauti gana sunku, todėl šampūną paskirstykite po visą galvą, sudrėkinkite ir gerai išmasažuokite, paskui gerai išplaukite.

Kūno šveitiklis. Jei jūsų oda yra sausa arba suragėjusi, padės druskos ir aliejaus mišinys. Į pusę puodelio alyvuogių aliejaus maišydami pilkite tiek jūros druskos, kad susidarytų nebevarvanti košelė. Švelniai nutrinkite visą kūną, ypač suragėjusias vietas - kelius, alkūnes ir pėdas. Po to nusiprauskite po dušu ir pasitepkite kremu. Rekomenduojame šią procedūrą atlikti kartą per savaitę, tada oda bus glotni ir neišsausės.



Aromatinis masažas.
Puoselėja kūną ir glosto sielą. Mažą dubenėlį iki pusės pripilkite alyvuogių aliejaus ir priklausomai nuo metų laiko ar nuotaikos įlašinkite eterinių aliejų. Tarkime, žiedų ekstraktai pažadina jausmus, levandos ir rozmarinas ramina. Patarimas: aliejų prieš masažą truputį pašildykite įstatę į vandenį, tada jo poveikis bus stipresnis.



Parengta pagal „Respublikos“ priedą „Julius/Brigita“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų