REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eglei Špokaitei – tarptautinis apdovanojimas

Gegužės 20 d. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre po R. Ščedrino baleto „Ana Karenina“, pagrindinio vaidmens atlikėjai, primabalerinai Eglei Špokaitei jos gerbėjų akivaizdoje bus įteiktas tarptautinis apdovanojimas – tarptautinio Majos Pliseckajos ir Rodiono Ščedrino fondo premija.

REKLAMA
REKLAMA

Šis fondas, gyvuojantis jau dešimtį metų ir veikiantis Vokietijoje ir JAV, globoja muzikos ir baleto meno atstovus. Fondo veikloje dalyvauja daug garsių menininkų, taip pat, pavyzdžiui, ir garsi visame pasaulyje Schott leidykla, turinti leidybos teises ir L. van Beethoveno IX simfonijai, ir Schumanno, Wagnerio, Orfo bei kitų kompozitorių kūriniams. Fondas yra įsteigęs dvi premijas, teikiamas muzikos ir baleto atstovams.

REKLAMA

Ją yra pelnę kompozitoriai iš Graikijos, Vokietijos, Majos Pliseckajos vardo tarptautinę baleto premiją yra gavę choreografas, Salzburg Dance Company vadovas  Peter Breuer, Maskvos didžiojo teatro baleto trupės vadovas, Danijos karališkojo baleto choreografas, žymus šokėjas, mūsų teatre statęs „Aną Kareniną“ Aleksej Ratmanskij ir kiti.

Eglė Špokaitė – pirmoji atlikėja, apdovanojama šia premija. Jos kandidatūrą pasiūlė pati Maja Pliseckaja, su tuo sutiko visas fondo direktoratas. Premija yra skiriama už Eglės Špokaitės kūrybinę veiklą, už jos nuopelnus baleto menui.  

Maja Pliseckaja, besižavinti mūsų balerinos talentu, jos profesionalumu ir  ypatingu artistiškumu, apie Eglę Špokaitę yra sakiusi: „tai balerina visada žinanti ką ji veikia ir vardan ko ji yra scenoje“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų