REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sklinda kalbos apie naujos koalicijos formavimąsi

Skirtingas politines ideologijas atstovaujančioje valdančiojoje koalicijoje – gandai apie jos eižėjimą. „Tautos prisikėlimo“ partija koalicijos partnerius – Liberalų sąjūdžio politikus – viešai siūlo į eurokomisaro postą. Frakcijos vadovas Laimontas Dinius neslepia, jog tai gali būti naujos koalicijos pradžia.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis neigia ne tik kuriantis naują koaliciją, bet ir einantis į bloką su „prisikėliečiais“ ir liberalcentristais. Esą tokių pasiūlymų jie gauna nuolat, tačiau nori veikti savarankiškai.

REKLAMA

Nors plačiau nekomentuojama, neoficialiai kalbama, jog tiek „Tautos prisikėlimo“ frakcija, tiek konservatoriai jau dairosi naujų koalicijos partnerių. Šaltinių teigimu, bandoma prisivilioti „Darbo“ partiją.

Esą konservatoriams pabodo A. Valinsko partijos siekis diktuoti savo sąlygas, o „Tautos prisikėlimo“ partijos atstovai ir liberacentristai nesutinka su Vyriausybės politika.

Oficialiai visi politikai šiuos įtarimus neigia.

Tačiau pakalbintas „Darbo“ partijos vadovas Viktoras Uspaskichas neslepia, jog sutiktų derėtis – tačiau tik tuo atveju, jei būtų pritarta partijos antikriziniam planui.

Premjeras Andrius Kubilius taip pat teigia nežinantis, jog deramasi dėl naujos koalicijos.

Plačiau apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų