REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusią socialinės apsaugos ir darbo ministrę socialdemokratę Viliją Blinkevičiūtę aštriai sukritikavęs finansų ministras Algirdas Šemeta sakė absoliučią tiesą, antradienį pareiškė valdančiųjų konservatorių vadovas premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro pirmininko teigimu, jam sunkiai suprantamas anksčiau valdžioje buvusių socialdemokratų elgesys, kai jie "užmiršta savo atsakomybę".

REKLAMA

"Absoliučią tiesą (sakė ministras A.Šemeta - BNS), ir todėl iš tiesų man kartais yra sunkai suprantama buvusios valdžios, dabartinės opozicijos - socialdemokratų - toks elgesys, kai visiškai užmirštant savo atsakomybę už tą paveldą, ką jie paliko mums, kokias problemas paliko, yra puolami jau pirmosiomis dienomis ministrai, kaltinant, kad viena ar kita pakankamai skausminga problema yra dėl to, kad ministras dirba tris dienas ar tris mėnesius", - interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

V.Blinkevičiūtė, praėjusią savaitę Seime svarstant interpeliaciją finansų ministrui, pasiūlė A.Šemetai atsistatydinti. Pastarasis pareiškė, kad jai "per didelė garbė vadintis Seimo nare".

"Per didelė garbė jums būti Seimo nare už tai, ką jūs padarėte pastaraisiais metais ir priėmėte sprendimus dėl pensijų padidinimo", - sakė A.Šemeta.

A.Kubiliaus vertinimu, buvusioji Vyriausybė iš tiesų per daug išlaidavo.

"Praėjusiais metais nueinanti Vyriausybė ir kartu socialinių reikalų ir darbo ministrė V.Blinkevičiūtė net pažeisdama galiojančius įstatymus prieš rinkimus iš tiesų taip išlaidavo: ir didindama pensijas tiek, kiek nebuvo numatyta, ir kitas išlaidas, kad to rezervo, kuris dar buvo praėjusių metų pradžioje - per milijardą litų - jo nebeliko. Mūsų Vyriausybė pradėjo darbą su labai prastu palikimu šitoje srityje", - sakė A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų