REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas teigia, kad ilgametis rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius dar neapsisprendė, ar atstovaus nacionalinei komandai Europos čempionate Lenkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot trenerio, Atėnų „Panathinaikos“ (Grakija) gynėjas šiuo metu kiek abejoja dėl atvykimo į rinktinę. Pagrindinės to priežastys – mikrotraumos ir kelių jo bendražygių pasitraukimas iš komandos. „Jam dar reikia duoti laiko apsisprendimui. Dabar jam svarbiausia – Graikijos čempionato finalas. Po jo jis turės laiko pailsėti. Manau, kad jo sprendimas bus teigiamas“, – sakė R. Butautas.

REKLAMA

„Daugelis kandidatų turi įvairių asmeninių problemų, bet iki treniruočių stovyklos dar yra daug laiko. Šiuo metu dar anksti kalbėti apie galutinę rinktinės sudėtį“, – pabrėžė R. Butautas.

Į teisminius ginčus su Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) klubu įsivėlęs Arvydas Macijauskas šiemet rinktinei greičiausiai nepadės. „Teisminiai ginčai dar tebevyksta. Jiems galo nematyti. Arvydas pareiškė norą žaisti rinktinėje, bet realybė ir norai greičiausiai išsiskirs“, – teigė R. Butautas.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniai rinktinės kandidatai į treniruočių stovyklą Druskininkuose susirinks liepos 20 dieną. Nuo liepos 27 dienos krepšininkai treniruosis Palangoje. Iki Europos čempionato numatyta sužaisti dešimt kontrolinių rungtynių – su Latvijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Slovėnijos, Rusijos, Serbijos ir Graikijos komandomis.

R. Butautas, vertindamas Lietuvos rinktinės kandidatų pasirodymą Lietuvos krepšinio lygos čempionato finale, sakė, kad, baigiantis sezonui, kai kurie žaidėjai nublanko, o kai kurie žaidė geriau. Kurių žaidėjų sportinė forma pablogėjo, treneris nenorėjo sakyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Butautas, kalbėdamas apie tikslus Europos čempionate, sakė, kad su komanda vėl bus siekiama maksimalaus rezultato. „Esame krepšinio valstybė, todėl mūsų tikslai – patys aukščiausi“, – pabrėžė R. Butautas.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas sakė, kad jau atėjo laikas atjauninti rinktinę. „Žmonės turi keistą įprotį - senti. Sensta ir žaidėjai. Tad pagrindiniai uždaviniai - atnaujinti komandą ir Europos čempionate iškovoti kelialapį į pasaulio čempionatą Turkijoje“, – teigė V. Garastas.

36-asis Europos vyrų krepšinio čempionatas rugsėjo 7-20 dienomis vyks Lenkijoje. Lietuviai D grupėje Vroclave (Pietvakarių Lenkija) susitiks su Turkijos, Lenkijos ir Bulgarijos komandomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų