REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo redakcinė komisija nutarimo projektui dėl interpeliacijos finansų ministrui Algirdui Šemetai parengti neturi pagrindo rinktis dar kartą ir iš naujo balsuoti pritarti ar nepritarti ministro parengtiems atsakymams į interpeliacijos iniciatorių klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą antradienį priėmė Seimo Etikos ir procedūrų komisija: 6 komisijos nariai balsavo, kad iš naujo redakcinei komisijai rinktis nėra reikalo, o trys etikos sargai - kad reikia, bei dar trys - susilaikė. Komisijos sprendimą lėmė pirmininko socialdemokrato Algimanto Salamakino balsas

REKLAMA

Komisijos nutarimo projektui dėl interpeliacijos finansų ministrui parengti vardu Seime yra registruotas nutarimo projektas, kuriuo siūloma Seimui pritarti ministro atsakymams į interpeliacijos iniciatorių pateiktus klausimus.

Dar vieną nutarimo projektą užregistravo šeši komisijos nariai, siūlantys ministro atsakymams nepritarti. Dėl tokio nutarimo priėmimo parlamentarai turėtų balsuoti slaptai ir jam priimti reiktų ne mažiau kaip 71 Seimo nario balso.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarojo nutarimo iniciatoriai reikalavo, kad redakcinė komisija dar kartą susirinktų ir balsuotų.

Dėl tokio jų noro Seimo redakcinės komisijos nutarimo projektui dėl interpeliacijos finansų ministrui parengti pirmininkas Stasys Šedbaras kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją ir paprašė komisijos išaiškinti, ar toks posėdis būtų teisėtas.

Komisijai pateikus išaiškinimą, redakcinės komisijos nariai, nepatenkinti etikos sargų išvada, vis tik susirinko, bandė pakeisti jos pirmininką, bet paskui persigalvojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komisijos nariams pirmadienį balsuojant, pritarti ar nepritarti ministro atsakymams į interpeliacijos klausimus, balsai pasiskirstė po lygiai: už tai, kad komisija pritartų atsakymams, balsavo 5 komisijos nariai (4 konservatoriai ir vienas liberalsąjūdietis), prieš - irgi 5.

Sprendimą lėmė S.Šedbaro balsas - jis balsavo už ministro atsakymus į interpeliacijos iniciatorių pateiktus klausimus.

Komisija buvo sudaryta iš 11 visoms frakcijoms priklausančių parlamentarų. Į posėdį neatvyko "darbietis" Mečislovas Zasčiurinskas, o jo "perduotas" balsas nebuvo įskaičiuotas.

REKLAMA

Nepatenkinti redakcinės komisijos sprendimu ir ministro atsakymais į interpeliacijos klausimus 6 komisijos nariai (socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis, Tautos prisikėlimo partijos atstovas Aleksandras Sacharuk, liberalcentristas Žilvinas Šilgalis, "tvarkietis" Petras Gražulis, socialdemokratas Algirdas Sysas ir "darbietis" M.Zasčiurinskas) Seime užregistravo kitą nutarimo projektą, kuriuo siūlo Seimui nepritarti finansų ministro atsakymams į interpeliacijos klausimus.

Nepasitikėjimą ministrui inicijuoja opozicijoje esantys socialdemokratai, kuriuos parėmė irgi opozicijai priklausantys "darbiečiai" bei "tvarkiečiai".

REKLAMA

Pasak socialdemokratų, Vyriausybės parengtos reformos ne tik nepagerino, bet dar ir pablogino situaciją Lietuvoje. Jų teigimu, jei 2008 gruodį įgyvendintos mokesčių politikos reformos nebūtų, šiandien situacija esą būtų daug geresnė.

Interpeliacijos iniciatoriai priekaištauja, kad A.Šemeta nekreipė dėmesio į perspėjimus, jog radikali mokesčių reforma neduos efekto, padidins mokesčių slėpimo tikimybę, iššauks didelį nedarbą bei socialinius neramumus.

A.Šemeta - pirmasis ministras, kuriam interpeliaciją svarsto šios kadencijos Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų