REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol kas neatsirado investuotojo į nacionalinį stadioną, ir neaišku, kada toks gali atsirasti, teigia Vilniaus meras konservatorius Vilius Navickas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, šiuo metu esą yra 5 tarptautinės kompanijos, susidomėjusios investicijomis į stadiono statybą, tačiau galutinio atsakymo nė viena dar nepateikė. V.Navickas sakė, kad ieškoma galimybių tęsti projektą.

REKLAMA

"Mes nesiderame, mes šnekamės su potencialiais investuotojais, ar jie nenorėtų investuoti. Derybos - visai kitas lygmuo, jos gali vykti tada, kai yra atsakymas, kad "mes norime investuoti", tada turi vykti procedūra - viešas pirkimas, konkursas, laimėtojas, tada su tuo laimėtoju dar vyksta derybos. Dabar yra visiškai ne tas lygis", - teigė meras.

Vilniaus vadovai antradienį neatskleidė, kada galima tikėtis paaiškėsiant investuotoją. V.Navicko teigimu, tai bus ne greitai. Jo žodžiais, stadionas dar gali atlaikyti ne antrą, bet ir trečią žiemą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus meras Vilius Navickas teigia, kad "Veikmės" siūlymas skirti 20 mln. litų nerealus ir savivaldybė tokios sumos biudžete neturi. Tačiau, pasak Vilniaus vicemero Gintauto Babravičiaus, savivaldybė taip pat neketina stadiono konservuoti, nebent, anot jo, neatsirastų kitų išeičių.

Žiniasklaida skelbia, kad nacionalinį stadioną statanti bendrovė "Veikmė" prašo Vilniaus miesto savivaldybės skolintis 20 mln. litų, be kurių neįmanoma užbaigti betonavimo darbų. Antraip esą teks palikti 100 mln. litų vertės stadiono "griaučius" sugriūti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Seimas vietoj žadėtų 19 mln. litų nacionalinio stadiono statyboms skyrė 8,7 mln. litų. "Veikmės" vadovybė teigia, kad šios sumos nepakaks net konservavimo darbams.

Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius praėjusią savaitę BNS teigė, kad stadiono statytojai sutinka nuleisti kainą 90 mln. litų - nuo 350 mln. litų iki maždaug 260 mln. Jo teigimu, apie 100 mln. jau išleista.

Stadiono statybos pradėtos 2007-ųjų vasarą, vėliau rudenį dėl finansavimo stygiaus jos buvo sustabdytos ir vėl atnaujintos pernai vasarį. Vyriausybei skyrus 100 mln. litų, jos vėl atnaujintos, o pinigus išleidus, 2008-ųjų pabaigoje sustojo.

Iš pradžių buvo planuota stadioną pastatyti iki šių metų vasaros ir jame surengti Lietuvos vardo paminėjimo 1000-mečio Dainų šventę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų