REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seimas ketina apsispręsti dėl praėjusią savaitę finansų ministrui Algirdui Šemetai inicijuotos interpeliacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisydami seniūnų sueigos siūlymo išbraukti šį klausimą iš antradienio Seimo darbotvarkės, parlamentarai bendru sutarimu nutarė šį klausimą palikti darbotvarkėje.

REKLAMA

Seimo sudarytos redakcinės komisijos pirmininkas Stasys Šedbaras ketina pateikti nutarimo projektą, kuriame siūloma pritarti finansų ministro A. Šemetos atsakymui į Seimo narių grupės interpeliaciją. Taip pat numatoma pateikti ir alternatyvų nutarimo projektą, kuriame siūloma nepritarti ministro atsakymams į interpeliaciją. Tokį nutarimo projektą teikia Seimo sudarytos redakcinės komisijos nariai: Vytenis Andriukaitis, Aleksandras Sacharukas, Žilvinas Šilgalis, Petras Gražulis, Algirdas Sysas ir Mečislovas Zasčiurinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Statutas numato, kad nutarimo projekte turi būti pareikštas Seimo pritarimas arba nepritarimas ministro atsakymui.

Jeigu Seimo nutarimo projekte dėl interpeliacijos ministro atsakymas pripažįstamas esąs nepatenkinamas ir pareikštas nepasitikėjimas juo, toks nutarimo projektas gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.

Jeigu Seimo nutarimas dėl interpeliacijos priimamas, Ministras Pirmininkas ar ministras, kuriam pareikštas nepasitikėjimas, privalo atsistatydinti.

Gegužės 14 d. Seimui buvo pateikta socialdemokratų inicijuota interpeliacija finansų ministrui A. Šemetai. Interpeliaciją parašais yra parėmę 34 Seimo nariai, priklausantys įvairioms frakcijoms.

Finansų ministras kaltinamas dėl skubotai įvykdytos radikalios "naktinės" mokesčių reformos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų