REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aštuntus metus Kaune puoselėjama idėja pastatyti paminklą 1863 metų sukilimo vadui kunigui Antanui Mackevičiui įgauna realius kontūrus. Miesto savivaldybė rengia konkurso sąlygas, numatydama prioritetinę šiam paminklui vietą Rotušės aikštėje. Sąlygų parengimui bei konkurso organizavimui, miesto tarybos sprendimu, iš biudžeto skiriama 50 tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

Galimą paminklo vietą apžiūrėjo ir savivaldybėje sudaryta speciali darbo grupė, pasikvietusi Dailininkų bei Architektų sąjungų atstovų ir istorikų.

REKLAMA

Rotušės aikštėje jau stovi paminklai Motiejui Valančiui ir Maironiui. Pastarasis keletą dešimtmečių "rymo" prieš Literatūros muziejų - Maironio namus. Būtent šiuose namuose po sulaikymo trumpam buvo įkurdintas 1863 metų sukilimo vadas A. Mackevičius. Vėliau jis viešai pakartas Rotušės aikštėje.

"Rotušės aikštė įamžina paskutines A. Mackevičiaus gyvenimo dienas, todėl šalia tokių garsių žmonių paminklų, kaip Valančiaus ir Maironio, puikiai tiktų ir paminklas A. Mackevičiui", - sakė Kauno miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

Tiesa, kai kurių Kauno architektų, skulptorių ir istorikų nuomonės dėl paminklo vietos su vicemero nuomone nesutampa. Anot jų, Rotušės aikštė jau dabar yra "perkrauta" - čia veikia net keli fontanai, stovi ne vienas paminklas. Be to, aikštę supa labai skirtingų fasadų statiniai, ir visa tai kartu sudaro nelabai tarpusavyje derančių stilių mišinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų