REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos savivaldybės tarybos Miesto ūkio komitete nutarta rimtai užsiimti netvarkomų, griūvančių pastatų savininkų drausminimu.

REKLAMA
REKLAMA

Komitetui šį klausimą svarstyti pateikęs miesto Tarybos narys Naglis Puteikis kalbėjo, jog iki šiol uostamiesčio valdžia nei gražiuoju, nei įspėjimais namų vaiduoklių šeimininkų neišgąsdino.

REKLAMA

"Nesutinku su argumentu, esą teisinė bazė per menka ir su šiuo reiškiniu neįmanoma kovoti. Visų pirma, būtina skirti baudas, rašyti vieną po kito protokolus. Juk į kino teatrą nepateksi, jei bilieto nepirksi, taip ir čia - reikia bausti ir daryti tai nuolat. Kai bus priversti iš vienos institucijos lakstyti į kitą, dalyvauti komisijų posėdžiuose, vien benzinui išlaidos jiems kainuos po kelis tūkstančius litų. Patirtis rodo, kad padidintas nekilnojamojo turto mokestis šių žmonių neveikia, o dauguma jų turi pinigų ir toliau piktnaudžiauja", - kalbėjo N. Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės administracijos Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius pripažino, kad iki šiol netvarkomų pastatų šeimininkams buvo taikomos labiau prevencinės priemonės. Jie ne kartą buvo gražiuoju raginami apsikuopti, buvo įspėti. Anot G. Pociaus, dauguma jų slepiasi, neatidaro laiškanešiams durų, ignoruoja kvietimus apsilankyti savivaldybėje.

Šiuo metu mieste labiausiai akis bado apie 30 tokių namų, iš jų - apie 15 yra pačiame uostamiesčio centre.

Komitete nutarta sudaryti opiausių, labiausiai apleistų mieste objektų sąrašą ir jų savininkus drausminti viena po kitos skiriamomis baudomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybei šioje misijoje bus nelengva - anot G. Pociaus, tam, kad būtų galima skirti piniginę baudą vienam savininkui, prireiks mėnesio. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, iš pradžių yra skiriamas įspėjimas, duodamas terminas, per kurį galima sutvarkyti vietą, ir tik po to, jei asmuo ir toliau nepaiso raginimo, skiriama bauda.

Šiuo metu ji siekia nuo 200 Lt iki 1000 Lt.

Vaida JUTKONĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų