REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva dėkinga kariams, ne vieną amžių kovojusiems ir padėjusiems savo galvas už šalies nepriklausomybę, o kovotojų žygdarbiai įkvėps mūsų jaunąją kartą dirbti savo šalies ir tautos laisvės labui, sakė Prezidentas Valdas Adamkus iškilmėse, skirtose Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės dienai paminėti.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilminga ceremonija sekmadienį vyko Vilniuje prie generolo Jono Žemaičio paminklo.

Kreipdamasis į susirinkusiuosius šalies vadovas sakė: „Esame čia, kad pagerbtume tuos, kurie buvo pasiryžę ginti tai, kas svarbiausia - mūsų laisvę ir nepriklausomybę. Daugiau kaip 100 metų trukusi carinė okupacija nesugebėjo nutautinti Lietuvos, nenuslopino lietuvių širdyse siekio gyventi laisvai. Toks tautos ryžtas suteikė jėgų 1918 metais atkurti ir stiprinti nepriklausomą Lietuvos valstybę. Tautos laisvės ir nepriklausomybės dvasia palaikė ir pokario partizanų judėjimą, padėjo gimti mūsų atgimimo Sąjūdžiui. Lietuva dėkinga savo kariams, kurie ne vieną amžių kovojo ir padėjo savo galvas už šalies nepriklausomybę“.

REKLAMA

Prezidentas V. Adamkus sakė tikįs, kad Lietuvos kovotojų žygdarbiai įkvėps mūsų jaunąją kartą pasišvęsti darbui savo šalies ir tautos laisvės labui.

Iškilmingoje Lietuvos partizanų pagerbimo ceremonijoje padėta gėlių prie generolo Jono Žemaičio-Vytauto paminklo. Šios gėlės simbolizuoja visų partizanų, laisvės kovotojų, kurių kapais tapo Lietuvos miškai, laukai, palaukės ir nežinomos vietos pagerbimą.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdas Tutkus, Atkurto Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio tarybos pirmininkas Jonas Čeponis, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro generalinė direktorė Birutė Burauskaitė.

Tylos minute buvo pagerbtas didvyrių, padėjusių galvas už mūsų valstybės laisvę ir nepriklausomybę, atminimas, nuaidėjo atminimo salvės Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio partizanų apygardoms ir jose kovojusiems partizanams pagerbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų