REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministrų kabinetas ateinantį trečiadienį turės apsispręsti ir Seimui pateikti išvadą dėl kai kurių socialdemokratų siūlymų nuo rugsėjo grąžinti nemokamą maitinimą visiems pradinukams ir ikimokyklinukams. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtu išvados projektu nepritariama siūlymui nuo rugsėjo nemokamai maitinti visus pagal priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas mokomus vaikus, nes tai neatitinka Vyriausybės 2008-2012 metų programos nuostatų.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, teigiama, kad esant ribotoms valstybės finansinėms galimybėms, ekonominės krizės laikotarpiu tikslinga neprisiimti papildomų lėšų reikalaujančių įsipareigojimų, o teikiamiems pasiūlymams reikėsią papildomų lėšų iš valstybės biudžeto ir mokyklų steigėjų.

REKLAMA

Šiuo metu galioja 2008 gruodžio gale patvirtinta tvarka, pagal kurią nemokamai maitinami tik nepasiturinčių šeimų vaikai.

Tuo metu socialdemokratų frakcijos Seime atstovai Zigmantas Balčytis, Vilija Blinkevičiūtė, Edvardas Žakaris, Jonas Juozapaitis ir Algis Rimas keletu pasiūlytų Socialinės paramos mokiniams įstatymo pataisų siūlo nuo rugsėjo grąžinti nemokamą maitinimą visiems pagal priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas nesimokantiems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas mokomi visi vaikai nemokamus pietus gavo nuo 2008 rugsėjo iki 2009 metų sausio.

Šiuo metu mokiniai gali gauti nemokamus pietus, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį siekia ne daugiau kaip 2 valstybės remiamų pajamų (VRP) - 700 litų, į nemokamus pusryčius ir į nemokamus pietus, jeigu kiekvienam šeimos nariui teks mažesnės kaip 1,5 VRP pajamos - 525 litai.

Nemokamas visuotinis maitinimas pradinukams per metus valstybės biudžetui atsieitų apie 65 mln. litų, dar 12,5 mln. per metus turėtų skirti mokyklų steigėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų