REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Utenos apskrities skyriaus pareigūnai, tirdami Utenoje taksi paslaugas teikiančios bendrovės "I" buhalterinę apskaitą, atliko kratas bendrovės patalpose ir jos direktoriaus N. L. namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Keturių kratų metu FNTT pareigūnai bendrovės patalpose aptiko daugiau kaip 20 rankraštinių sąsiuvinių, kuriuose yra duomenų apie bendrovėje neoficialiai gautas pajamas. Įtariama, kad jos gali siekti daugiau kaip 100 tūkstančių litų.

REKLAMA

Įmonėje rasta dokumentų, kurie, kaip įtariama, nebuvo įtraukti į bendrovės apskaitą. Taip pat aptikta daugiau nei 20 įvairių asmens dokumentų: pasų, asmens tapatybės kortelių, vairuotojo ir socialinio draudimo pažymėjimų.

Patikrinus šių dokumentų duomenis nustatyta, kad dalis jų įregistruoti kaip pavogti. Įtariama, kad kiti dokumentai galėjo būti suklastoti, kadangi informacijos apie juos duomenų bazėse nėra.

Be to, FNTT pareigūnai rado ir dvidešimt įvairių bankų skirtingiems asmenims išduotų mokėjimo kortelių "Visa", "Maestro" ir kitų.

REKLAMA
REKLAMA

FNTT Utenos apskrities skyriaus pareigūnai apžiūrėjo ir bendrovei priklausančius automobilius. 5 automobiliuose esantys taksometrai neturėjo patikros dokumentų, todėl įtariama, kad jais buvo naudojamasi nelegaliai.

Ikiteisminio tyrimo metu įmonės direktoriui pareikšti įtarimai dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Jam skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Įmonės turtui laikinai taikomas nuosavybės apribojimas - automobiliams, kurių vertė daugiau nei 30 tūkstančių litų, uždėtas areštas.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų