REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministras Algirdas Šemeta kol kas neatskleidžia, kaip ir kur bus bandoma sutaupyti dar maždaug 2 mlrd. litų, birželį antrą kartą šiais metais tikslinant šių metų biudžetą. Jis nepaneigė, kad gali būti mažinamos pensijos ir kitos socialinės išmokos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien nenoriu spekuliuoti. Ir apskritai apie sprendimus reikia kalbėti tada, kai jie yra parengti“, - ketvirtadienį po jo interpeliacijos svarstymo Seime žurnalistams sakė finansų ministras.

REKLAMA

„Leiskite mums parengti sprendimus ir su jais supažindinsime visus tada, kai jie bus parengti“, - vėliau sakė A.Šemeta, atsakydamas į BNS klausimą dėl pensijų ir socialinių išmokų mažinimo.

„Negalime žarstytis vienokiais ir kitokiais pasiūlymais, kol neturime bendro vaizdo, kaip sudėlioti tolesnius veiksmus“, - kalbėjo ministras.

A.Šemeta sakė, kad Vyriausybė tvirtindama ir pirmą kartą tikslindama šių metų biudžetą jau sugebėjo sutaupyti 7 mlrd. litų:

REKLAMA
REKLAMA

„Vyriausybė sugeba rasti sprendimus tokius, kokių reikia, kad mūsų valstybės finansai būtų tvarūs, manau tokius sprendimus rasime ir birželio mėnesį“.

A.Šemeta sakė, kad Pasaulio bankas netrukus pateiks savo siūlymus: „Pasaulio bankas yra mums tik patarėjas, siūlymus išnagrinėsime, bet tai nereiškia kad viens prie vieno jų siūlymus priimsime“.

Jis atsisakė prognozuoti, ar Seimas jam išreikš nepasitikėjimą, tačiau pareiškė turįs valdančiosios koalicijos paramą: „Man kaip ministrui labai svarbus koalicijos pasitikėjimas, manau, kad mūsų koalicija pakankamai tvirti ir priims tinkamą sprendimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimas ketvirtadienį pradėjo interpeliacijos procedūrą, o balsuos antradienį. A.Šemeta yra pirmasis ministras, kuriam interpeliaciją svarsto šios kadencijos Seimas.

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį pareiškė, kad siekdama išlaikyti 3 proc. fiskalinio deficito ribą, Vyriausybė yra pasirengusi šiais metais mažinti išlaidas dar kelis kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų