REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo laikinoji tyrimo komisija siūlo Seimui leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Panevėžio apygardos teismo teisėją Rimantą Savicką. Sutikimo dėl teisėjo Arnoldo Šukaičio teisinės neliečiamybės atėmimo Seimo komisija siūlo neduoti.

REKLAMA
REKLAMA

Už tokią rezoliuciją ketvirtadienį balsavo 6 komisijos nariai, niekas nebuvo prieš, susilaikė 3 parlamentarai.

REKLAMA

Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas A. Šukaitis yra kaltinamas viskio butelio perdavimu teisėjui R. Savickui, taip pat tuo, kad naudojosi 990 litų vertės automobilio padangomis, kurios buvo uždėtos ant medžioklei skirto automobilio.

„Kai kuriems komisijos nariams susidarė nuomonė, kad dėl R. Šukaičio veikų prokuratūra nebedaug pateikė pagrįstų argumentų ir tik dėl vieno epizodo - dėl padangų“, - sakė Seimo tyrimo komisijos pirmininkas Pranas Žeimys.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat neatmetė galimybės, kad Seimas gali pakeisti sprendimą dėl R. Šukaičio neliečiamybės. „Be abejo, komisija tik pasiūlo Seimui, o galutinį sprendimą, kuris gali skirtis nuo komisijos, priima Seimas“, - sakė P. Žeimys.

Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjas R. Savickas kaltinamas nedarbingumo pažymėjimo klastojimu. Jis taip pat įtariamas paėmęs tris viskio butelius, dešrą, keturias padangas medžiokliniam automobiliui. Neoficialiais duomenimis, jis gali būti paėmęs ir piniginį kyšį - 2 tūkst. 400 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo išvadas ketvirtadienį Seimo komisija ketina įregistruoti Seimo posėdžių sekretoriate. Manoma, kad kitą savaitę jos bus teikiamos Seimui. P. Žeimys teigia, kad į Seimo posėdį bus pakviesti abu teisėjai. Jiems bus suteikta teisė kalbėti iš Seimo tribūnos.

Seimo sprendimu, laikinoji komisija turėjo atlikti tyrimą iki šių metų gegužės 14 d.

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti teisėjus R. Savicką ir A. Šukaitį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, juos suimti ar kitaip suvaržyti jų laisvę, primena ELTA.

REKLAMA

Pasak generalinio prokuroro, teisėjas R. Savickas iš bankroto bylose paskirtos bankroto administratorės I. K. naudai ir jos prašymu priimamus procesinius sprendimus paėmė apie 60 litų vertės butelį viskio bei maisto produktų, kurių vertė - apie 30 litų, vėliau iš I. K. paėmė apie 100 litų vertės viskio butelį. R. Savickas taip pat kaltinamas tuo, kad per Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją A. Šukaitį iš I. K. paėmė apie 135 litų vertės viskio butelį.

Generalinio prokuroro duomenimis, R. Savickas iš bankroto administratoriaus A. K. už tai, kad nagrinėjamose bankroto bylose bankroto administratoriumi skirtų būtent jį ir taip užtikrintų jam pajamų šaltinį, kartu su Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėju A. Šukaičiu paėmė keturias 990 litų vertės automobilio padangas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų