REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo laikinoji tyrimo komisija, turinti apsispręsti, ar leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Panevėžio apygardos teismo teisėjus Rimantą Savicką ir Arnoldą Šukaitį, ketvirtadienį išklausė generalinio prokuroro Algimanto Valantino argumentų.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes kalbame apie norą pradėti ikiteisminį tyrimą, kalbame apie tam tikrus duomenis, kurie leidžia manyti, kad galimai gali būti pareikšti tam tikri įtarimai", - žurnalistams sakė A. Valantinas.

REKLAMA

Ketvirtadienį susirinkusi parlamentinė komisija nagrinėja paaiškėjusias kai kurias naujas aplinkybes.

A. Valantinas žurnalistams nepasakė, kada jos paaiškėjo. "Tai yra detalės, iš tikrųjų mes norime pradėti ikiteisminį tyrimą, kad būtų galima atsakyti į visus klausimus. Norint pradėti ikiteisminį tyrimą, reikia gauti sutikimą", - sakė jis.

Paklaustas, kodėl iš karto nebuvo pateikti visi įtarimai, generalinis prokuroras teigė, kad tai dinamiškas procesas. "Tai yra dinamiškas procesas. Šiandien mes žinome vieną dalyką, rytoj gal sužinosime kitą dalyką, poryt galbūt trečią dalyką. Tai yra ikiteisminis tyrimas ir jis ypatingas tuo, kad tam tikrą aplinkybę tu turi patikrinti įvairiais būdais",- sakė A. Valantinas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Seimo laikinosios tyrimo komisijos posėdyje dalyvavo ir prokuroras Justas Laucius. Dar kartą į Seimo komisiją atvyko Panevėžio apygardos teismo teisėjas Rimantas Savickas.

Po trečiadienį vykusio Seimo komisijos posėdžio jos pirmininkas Pranas Žeimys sakė, kad pirmadienį, gegužės 11 d., darbo dienos pabaigoje prokurorai pateikė Seimo komisijai papildomos informacijos. "Prokurorai yra nurodę naują veiką R. Savicko atžvilgiu, ir mums reikėtų abi puses išklausyti", - sakė P. Žeimys.

Pasak jo, generalinis prokuroras A. Valantinas, iš Seimo tribūnos prašydamas panaikinti teisėjų teisinę neliečiamybę, šios veiklos nebuvo nurodęs. "Kalbėdamas Seime jis neminėjo, tai yra papildoma veika, kuri gauta pirmadienį į darbo pabaigą", - paaiškino P. Žeimys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo komisijos vadovas nenorėjo atsakyti, ar yra įtarimų dėl piniginio kyšio paėmimo. "Tai paaiškės rytoj", - sakė P. Žeimys.

Ketvirtadienis yra paskutinė diena, kai laikinoji tyrimo komisija turi baigti savo darbą. Seimo sprendimu, ši komisija turi atlikti tyrimą iki šių metų gegužės 14 d.

P. Žeimys tikisi, kad komisijai pavyks laiku užbaigti darbą. Jeigu ketvirtadienį komisija išvadų dar neparengs, ji prašys Seimo pratęsti jos darbą.

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti teisėjus R. Savicką ir A. Šukaitį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, juos suimti ar kitaip suvaržyti jų laisvę, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų