REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Gediminas Navaitis nesiliauja ne pagal paskirtį leisti parlamentinei veiklai skirtų pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo etikos sargų, pasiturinčių žmonių pamėgtame sostinės centre esančiame sporto klube, į kurį suka tik prabangūs automobiliai, parlamentinei veiklai skirtus pinigus leido ir troleibusu važinėjantis Seimo narys, psichologas Gediminas Navaitis, pranešė "Lietuvos ryto" TV.

REKLAMA

Anksčiau už parlamentinei veiklai skirtus pinigus jis įsigijo beveik 2000 litų kainavusius du servizus, kelias dienas už valdiškus pinigus praleido pajūryje.

Etikos sargai sako, kad G.Navaitis biudžeto pinigus leido ir viename Trakų viešbutyje. Kokią parlamentinę veiklą 600 litų už viešbutį paklojęs Seimo narys vykdė Trakuose, neaišku. Etikos sargai neatmeta, kad G.Navaitis tiesiog grožėjosi Trakų vaizdais.

"Nieko ten nerašo. Yra čekutis ir parašyta: viešbutis "Trakai". Kaina tokia ir tokia, viskas. Man nesuprantama, ir kaip galima daryti "Forum Palace" fitnese susitikimą su rinkėjais. Man keista ir dėl viešbučio. Aš septyniolikti metai Seime, nesu užsakęs jokio viešbučio", - piktinosi Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai jau atvirai kalba, kad Etikos ir procedūrų komisija suvaldyti Seimo narių išlaidumo negali, o A.Salamakiną bandoma užčiaupti. Komisijos nariai savo pirmininkui nurodė parlamentarų išlaidų nekomentuoti. Nutarta į posėdžius nekviesti ir įtarimų keliančių Seimo narių.

G.Navaitis komentuoti situaciją atsisakė.

"Ką toliau daryti, tarsi "tupikas". Valdyba turėtų patikslinti savo sprendimą, kad jeigu Etikos komisija pripažįsta, jog lėšos buvo panaudotos ne pagal paskirtį, vadinasi, jam kitą mėnesį nebeduodama tiek lėšų", - mano A.Salamakinas.

Beveik 4 tūkst. litų per mėnesį, skirtų parlamentinei veiklai, neišnaudoja vos keli Seimo nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų