REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Antikorupcijos komisijos narė konservatorė Agnė Bilotaitė teikia Vietos savivaldos įstatymo pataisą, kuria siūlo nustatyti pareigą tarybų nariams atsiskaityti už skiriamas kanceliarines išmokas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu įstatymas numato galimybę tarybos nariui su jo, kaip tarybos nario, veikla susijusioms kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugoms kas mėnesį skirti išmoką.

REKLAMA

Parlamentarė siūlo įstatymą papildyti nuostata, kad išmoka būtų skiriama atsiskaitytinai, ko šiuo metu teisės aktai nenumato.

Savivaldybių tarybų nariams skiriamų išmokų pagrįstumu jau anksčiau susidomėjo Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto nariai, tiesa, jiems užkliuvo merų ir vicemerų gaunamos išmokos.

Lietuvos savivaldybių asociacija komitetui yra pateikusi iš savivaldybių surinktus duomenis, kuriuose pateikiama pareiginė mero alga, išmokėti priedai bei išmokos už su savivaldybės tarybos nario veikla susijusiomis kanceliarinėmis bei kitomis išlaidomis už praėjusius metus.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos savivaldybių asociacijos pateiktais duomenimis, 2008 metais išmokos už išlaidas kanceliarinei veiklai merams ar vicemerams buvo skiriamos 12-oje savivaldybių. Tiesa, ne visos iš 60-ies savivaldybių duomenys pateikiami LSA sugeneruotoje ataskaitoje.

Nors Vietos savivaldos įstatymas numato galimybę savivaldybės tarybos nariams mokėti išmokas už kanceliarines išlaidas, tačiau, daugelio komiteto narių teigimu, merai ir vicemerai, nors yra tarybos nariai, į tokias išmokas neturėtų pretenduoti, nes jų išlaidas ir taip padengia savivaldybė.

LSA pateiktais duomenimis, praėjusiais metais Kauno meras bei keturi vicemerai per mėnesį vidutiniškai gaudavo apie 1,7 tūkst. litų išmokas su tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms apmokėti. Švenčionių rajono meras per mėnesį šioms išmokoms vidutiniškai gavo apie 2 tūkst., du vicemerai - apie 1,2 tūkst. litų. Tuo tarpu Visagino merui skiriama išmoka, LSA pateiktais duomenimis, per mėnesį siekė 2,8 tūkst., vicemero - 1,6 tūkst. litų. Tuo tarpu Marijampolės meras bei vicemeras per mėnesį praėjusiais metais kanceliarinėms išlaidoms gavo 500 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų