REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Antikorupcijos komisijos narė konservatorė Agnė Bilotaitė siūlo griežtinti reikalavimus asmenims, norintiems tapti valstybės tarnautojais, taip pat siūlo teisiškai apibrėžti sąvoką "nepriekaištinga reputacija".

REKLAMA
REKLAMA

Seimo posėdžių sekretoriate parlamentarė įregistravo atitinkamas Valstybės tarnybos įstatymo pataisas.

REKLAMA

Jomis konkretizuojama iki šiol jokiais teisės aktais neapibrėžta sąvoka "nepriekaištinga reputacija" - siūloma, kad nepriekaištingos reputacijos negalėtų būti laikomas ne tik nuteistas ar iš pareigų dėl tarnybinio nusižengimo iš pareigų atleistas asmuo, bet ir piktnaudžiaujantis alkoholiu, narkotinėmis, toksinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Pataisomis siekiama užkirsti kelią nusikaltusiems asmenims patekti į valstybės tarnybą tam tikrą laiką arba neribotai, priklausomai nuo padarytos nusikalstamos veikos sunkumo.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkius ar apysunkius nusikaltimus padaręs asmuo iš viso negalėtų pretenduoti į valstybės tarnybą, tuo tarpu nuteistas už nesunkų nusikaltimą ar baudžiamąjį nusižengimą - kol teistumas neišnykęs.

Parlamentarė siūlo nustatyti penkerių metų terminą, kurį asmuo negalėtų grįžti į valstybės tarnybą, jei būtų atleistas iš pareigų už šiurkštų tarnybinį nusižengimą, pareigūno vardo pažeminimą, profesinės ar tarnybinės etikos normų pažeidimus, pripažintas pažeidusiu Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Taip pat konservatorė siūlo papildyti įstatymą numatant, kad Valstybės tarnautojų registre būtų kaupiami duomenys apie asmenis, atleistus iš valstybės tarnautojo pareigų už šiurkščius tarnybinius pažeidimus ir apie asmenis, pripažintus padarius šiurkščius tarnybinius nusižengimus, už kuriuos būtų paskirta tarnybinė nuobauda - atleidimas iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų