REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministras Algirdas Šemeta teigia nevyksiantis suplanuoto vizito į Londoną, jeigu Seimas nuspręs ketvirtadienį svarstyti jo interpeliaciją.

REKLAMA
REKLAMA

"Be abejo, jeigu Seimas nuspręs svarstyti interpeliaciją rytoj, ką padaryti - aš turiu dalyvauti, kai yra svarstomas mano klausimas. Galiu tik apgailestauti, kai tai daroma paskutiniu momentu, kai vizitai jau yra suplanuoti, darbotvarkės sudarytos, numatyti interviu didžiausioms tarptautinėms agentūroms", - žurnalistams trečiadienį sakė A.Šemeta.

REKLAMA

Jo teigimu, vizitas, kurio metu jis turėjo dalyvauti Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) metiniame susirinkime, buvo suplanuotas gerokai anksčiau, o pagal ankstesnius planus interpeliaciją buvo planuota svarstyti gegužės 19 dieną: "Dabar kažkodėl yra pasiūlymas svarstyti ją ketvirtadienį".

Interpeliaciją finansų ministrui Algirdui Šemetai inicijuojantys socialdemokratai ministrą įtaria bandant išvengti dalyvavimo Seimo posėdyje, kai bus pradėta nepasitikėjimą juo procedūra.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų žiniomis, A.Šemeta neva dėl komandiruotės į Londoną neketina dalyvauti Seimo plenariniame posėdyje gegužės 14-ąją popiet, kai numatyta svarstyti interpeliaciją.

Valdančiosios koalicijos partneriai laikosi vieningos pozicijos dėl interpeliacijos finansų ministrui ir nemano, jog opozicijos pareikšti kaltinimai yra pagrįsti.

A.Šemeta būtų pirmasis ministras, kuriam interpeliaciją svarstytų šios kadencijos Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų