REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūno kultūros ir sporto departamentą ketinama jungti prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM). Esą iki šiol departamentas bendradarbiavo su šia ministerija rengiant įstatymo projektus, o Europos sporto ministrų susitikimuose Lietuvai atstovavo vidaus reikalų ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Apie ketinimus Kūno kultūros ir sporto departamentą jungti būtent prie VRM trečiadienį po tradicinių valdančiosios koalicijos pusryčių pareiškė Premjeras Andrius Kubilius. Saulėlydžio komisija šio departamento klausimą turėtų svarstyti trečiadienį. Dėl jo pavaldumo dar turės apsispręsti ir Vyriausybė bei Seimas.

REKLAMA

Jaunimo ir sporto reikalų komisijos Seime pirmininkas Žilvinas Šilgalis džiaugėsi, jog pagaliau Kūno kultūros ir sporto departamento klausimas pajudėjo iš vietos. Pasak jo, dėl šio departamento pavaldumo dilema turėjo būti išspręsta dar prieš mėnesį, o tęsiantis diskusijoms ir dėl nežinios krenta darbo kokybė.

Ž. Šilgalio nuomone, kad būtų išlaikytas sporto statusas, šiai sričiai turėtų būti paskirtas atskiras viceministras, o asignavimai sportui ir toliau būtų numatomi atskira eilute biudžete.

REKLAMA
REKLAMA

"Daugelyje šalių, kurios gali tai sau leisti, yra atskiros Sporto ministerijos. Lietuva, suprantama, tokios prabangos sau leisti negali. Bet sportas turi likti savarankiška sritis su atitinkamais įgaliojimais ir statusu", - kalbėjo komisijos Seime pirmininkas.

Pasak jo, kol kas nėra svarstomas etatų mažinimo klausimas pertvarkomoje įstaigoje, bet ateityje greičiausiai tai bus daroma.

"Mano vertinimu, bent jau Olimpinio rengimo centre prie Kūno kultūros ir sporto departamento etatų skaičius yra pernelyg išpūstas. Jeigu pinigai ne atlyginimų pavidalu atitektų tiesiai sportui, efektas būtų kur kas geresnis, ir sporto visuomenė būtų labiau patenkinta", - teigė Ž. Šilgalis.

Anot jo, taip pat reikėtų spręsti lėšų skirstymo federacijoms problemas. "Šioje sistemoje trūksta skaidrumo", - teigė Ž. Šilgalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų