REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo laikinoji tyrimo komisija, turėjusi apsispręsti, ar leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Panevėžio apygardos teismo teisėjus Rimantą Savicką ir Arnoldą Šukaitį, savo galutinio sprendimo dar nepriėmė. Seimo tyrimo komisijos pirmininkas Pranas Žeimys žurnalistams sakė, kad tai susiję su paaiškėjusiomis kai kuriomis naujomis aplinkybėmis.

REKLAMA
REKLAMA

"Yra kai kurių naujų aplinkybių, dėl kurių mes turime kviestis į komisijos posėdį Generalinės prokuratūros atstovą, prokurorą J. Laucių ir teisėją R. Savicką", - po trečiadienį vykusio Seimo komisijos posėdžio sakė P. Žeimys.

REKLAMA

Jo teigimu, pirmadienį, gegužės 11 d., darbo dienos pabaigoje prokurorai pateikė Seimo komisijai papildomą informaciją. "Prokurorai yra nurodę naują veiką R. Savicko atžvilgiu, ir mums reikėtų abi puses išklausyti", - sakė P. Žeimys.

Pasak jo, generalinis prokuroras Algimantas Valantinas, iš Seimo tribūnos prašydamas panaikinti teisėjų teisinę neliečiamybę, šios veiklos nebuvo nurodęs. "Kalbėdamas Seime jis neminėjo, tai yra papildoma veika, kuri gauta pirmadienį į darbo pabaigą", - paaiškino P. Žeimys.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo komisijos vadovas nenorėjo atsakyti, ar yra įtarimų dėl piniginio kyšio paėmimo. "Tai paaiškės rytoj", - sakė P. Žeimys.

Ketvirtadienis yra paskutinė diena, kai laikinoji tyrimo komisija turi baigti savo darbą. Seimo sprendimu, ši komisija turi atlikti tyrimą iki šių metų gegužės 14 d.

P. Žeimys tikisi, kad komisijai pavyks laiku užbaigti darbą. Jeigu ketvirtadienį komisija išvadų dar neparengs, ji prašys Seimo pratęsti jos darbą.

Viename iš komisijos posėdžių apklaustas Panevėžio apygardos teismo teisėjas R. Savickas, įtariamas kaip kyšį paėmęs 3 butelius viskio, dešrą ir 4 padangas, tvirtino nesijaučiąs nusikaltęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jaučiuosi kaltas dėl to, kad čia turiu atvykti, daugiau aš dėl nieko nesijaučiu kaltas", - sakė R. Savickas, praėjusį penktadienį atvykęs į Seimo komisiją.

Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas A. Šukaitis, kaltinamas viskio butelio perdavimu, irgi tvirtino nesijaučiąs kaltas. "Mano kaltės nėra. Nebent galėjau būti kaltas dėl to, kad dirbu teisėju. Tiktai tiek. Iš tiesų nesijaučiu padaręs jokių nusikalstamų veiksmų", - žurnalistams sakė A. Šukaitis.

Kaip primena ELTA, generalinis prokuroras Algimantas Valantinas kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti teisėjus R. Savicką ir A. Šukaitį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, juos suimti ar kitaip suvaržyti jų laisvę.

REKLAMA

Pasak generalinio prokuroro, teisėjas R. Savickas iš bankroto bylose paskirtos bankroto administratorės I. K. naudai ir jos prašymu priimamus procesinius sprendimus paėmė apie 60 litų vertės butelį viskio bei maisto produktų, kurių vertė - apie 30 litų, vėliau iš I. K. paėmė apie 100 litų vertės viskio butelį. R. Savickas taip pat kaltinamas tuo, kad per Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją A. Šukaitį iš I. K. paėmė apie 135 litų vertės viskio butelį.

Generalinio prokuroro duomenimis, R. Savickas iš bankroto administratoriaus A. K. už tai, kad nagrinėjamose bankroto bylose bankroto administratoriumi skirtų būtent jį ir taip užtikrintų jam pajamų šaltinį, kartu su Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėju A. Šukaičiu paėmė keturias 990 litų vertės automobilio padangas.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų