REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities policijos areštinės sausakimšos, eilėje laukia dar pora šimtų būsimų areštantų, o pinigai, skirti jų maitinimui, šiomis dienomis baigiasi.

REKLAMA
REKLAMA

Vis daugiau administracinius teisės pažeidimus padariusių žmonių nebeišgali susimokėti jiems paskirtų baudų, todėl šios masiškai keičiamos į administracinį areštą. Dėl to areštinėse susidarė iki tol neregėta padėtis.

REKLAMA

Pasak Vilniaus apskrities policijos viršininko Kęstučio Lančinsko, kol nebuvo ekonominės krizės, kartais irgi susidarydavo eilės prie areštinių, tačiau jos būdavo nedidelės - keliasdešimt žmonių per visą apskritį. Tokios eilutės greitai ištirpdavo. Tačiau šiandien padėtis visai kitokia: areštinės dirba maksimaliu režimu, bet jau dabar eilėje laukia apie 200 asmenų, nubaustų administraciniu areštu. Žmonės nebeišgali susimokėti baudų, todėl eilė prie areštinių vis didėja.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės areštinė - didžiausia apskrityje, čia su areštantų pertekliumi susidorojama šiek tiek lengviau. Tačiau rajonuose visai prastai.

Šiuo metu Vilniaus apskrities areštinėse laikoma apie 600 žmonių. Pusė jų suimti dėl tiriamų baudžiamųjų bylų. Kiti 300 - administracinio arešto bausmę atliekantys asmenys. Kol kas jie maitinami taip, kaip priklauso. Tačiau pirmam šių metų pusmečiui suimtųjų ir areštuotųjų maitinimui skirti pinigai jau baigiasi. K.Lančinskas, paklaustas, kelioms dienoms dar likę pinigų, atsakė: "Jau beveik viskas išleista."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiam pusmečiui areštinių gyventojų maitinimui buvo atseikėta 87,4 tūkst. litų. Pinigai skiriami iš policijos biudžeto pinigų, numatytų prekėms ir paslaugoms. O ši biudžeto eilutė - viena labiausiai apkarpytų.

K.Lančinskas LŽ tvirtino, kad areštinėse laikomi žmonės ir pasibaigus maitinimui skirtiems pinigams nebus "marinami badu". Šios įstaigos ir toliau veiks maksimaliu režimu. Pasak K.Lančinsko, galimybė sumažinti priimamų areštantų skaičių nesvarstoma.

Policijos viršininkas užsiminė, jog teks galvoti, kokias išlaidas dar sumažinti, kad būtų galima maitinti areštantus ir suimtuosius. Taupyti teks iš tų pačių lėšų, skirtų prekėms ir paslaugoms. Tai pinigai, už kuriuos perkami degalai, kanceliarinės prekės, mokama už elektrą, komunalines paslaugas ir pan. Tačiau vakar vyriausiojo komisariato vadovas dar negalėjo pasakyti, ko policija turės atsisakyti, kad būtų pamaitinti areštantai. "Negalime, pavyzdžiui, nemokėti už elektrą - kaip dirbtų komisariatai ir nuovados be elektros?" - svarstė K.Lančinskas.

Pasiteiravus, kaip versis kitą pusmetį, kai finansavimas, galimas dalykas, bus dar labiau sumažintas, policijos viršininkas tepasakė: "Tikimės, kad nesumažins..."

Ainis GUREVIČIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų