REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys Nedarbo socialinio draudimo įstatymo kai kurių straipsnių pakeitimo ir papildymo projektą, praneša Seimo ryšių su visuomene skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Juo siūloma nustatyti, kad bedarbiui, atleistam iš darbo su teise pagal įstatymus gauti išeitinę išmoką arba pagal susitarimą su darbdaviu gauti kompensaciją, nedarbo draudimo išmoka skiriama ne anksčiau kaip praėjus tiek kalendorinių mėnesių po darbo sutarties nutraukimo, kiek mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka arba kompensacija jam buvo išmokėta.

REKLAMA

Siūloma bedarbiams, gaunantiems nedarbo draudimo išmoką, jų mokymosi laikotarpiu pagal Užimtumo rėmimo įstatymą, mokėti tik vieną išmoką (mokymo stipendiją), o nedarbo draudimo išmokos mokėjimą mokymosi laikotarpiu sustabdyti.

Siūloma nustatyti, kad tuo atveju, kai bedarbis pagal Užimtumo rėmimo įstatymą dalyvauja profesiniame mokyme ir jo pasirinkimu gauna nedarbo draudimo išmokos dydžio mokymo stipendiją, jam šis laikotarpis įskaitomas į nedarbo draudimo išmokos mokėjimo laikotarpį.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymo projekte taip pat siūloma bedarbiams, nedarbo draudimo išmokos mokėjimo metu tapusiems laikinai nedarbingiems dėl ligos arba traumos, mokėti jiems paskirtą nedarbo draudimo išmoką. Pasibaigus paskirtos nedarbo draudimo išmokos mokėjimo trukmei, jos mokėjimo trukmė būtų pratęsiama tiek kalendorinių dienų, kiek asmuo sirgo, bet ne ilgiau kaip 30 kalendorinių dienų.

Bedarbiams, kurie savanoriškai gydosi nuo alkoholizmo, narkomanijos ar toksikomanijos specializuotuose stacionaruose, nedarbo draudimo išmokos mokėjimo trukmė būtų pratęsiama ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų vieną kartą per kalendorinius metus.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų