REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę, iki gegužės 17 dienos, Taikomosios dailės muziejuje dar veiks Nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ tarptautinė dailės paroda „Gamtos ilgesys. Europos peizažai“, kurią surengė Lietuvos dailės ir Aukštutinės Austrijos žemės muziejai.

REKLAMA
REKLAMA

Parodoje eksponuojama  per 200 XVI – XX a. pr. peizažų, ją taip pat papildo edukacinė bei muzikos programos.   

REKLAMA

Gegužės 13 d., trečiadienį, 18 val. Taikomosios dailės muziejuje (Arsenalo 3A) įvyks baigiamasis parodos „Gamtos ilgesys. Europos peizažai“ muzikos programos koncertas „PAVASARIO SONATA“. Visą muzikos programą sudarė šeši koncertai, kurie skirtingais aspektais pristatė muzikos kūrinius gamtos tema. Ją parengė muzikologė Zita Kelmickaitė.

Koncerte „Pavasario sonata“ dalyvaus du talentingi jauni muzikai, daugybės tarptautinių ir nacionalinių konkursų laureatai:



Dainius Puodžiukas (smuikas),




Aidas Puodžiukas (fortepijonas).

REKLAMA
REKLAMA

Muzikologės Zitos Kelmickaitės mintim, „brolių Puodžiukų pasirinktas repertuaras leis instrumentinės muzikos garsais susikurti savąją gamtos peizažo viziją. Tai žymiai sudėtingiau, nei vokalinio kūrinio jautimas, nes pastarajam į pagalbą atskuba poetinis tekstas. Čia gi klausytojai turės progą patikrinti savąjį muzikos stiliaus pojūtį ir galės įsitikinti, jog ir klasikai, ir romantikai nebuvo abejingi gamtai.“

Įėjimas į koncertą - su parodos lankytojo bilietu. Koncerto dalyviai pirmiausia kviečiami susipažinti su paroda, o po to pasiklausyti muzikos.

Su koncertų programa galima susipažinti Lietuvos dailės muziejaus svetainėje www.ldm.lt. Čia taip pat rasite informaciją ir apie tarptautinę parodą „Gamtos ilgesys. Europos peizažai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų