REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus priėmė Gvatemalos Respublikos ambasadoriaus Fernando Molinos Girono ir Bangladešo Liaudies Respublikos ambasadoriaus Mohamedo Mijarulo Quayeso skiriamuosius raštus.

REKLAMA
REKLAMA

Priimdamas Gvatemalos ambasadoriaus Lietuvai skiriamuosius raštus šalies vadovas išsakė įsitikinimą, jog nors Lietuva ir Gvatemala nuo 1993 metų ir palaiko diplomatinius santykius, tačiau turi ieškoti galimybių dar labiau pagyvinti valstybių įvairiapusį bendradarbiavimą tiek dvišaliu, tiek ir tarptautiniu lygmeniu.

REKLAMA

Prezidento nuomone, apsikeitimas oficialių pareigūnų vizitais paskatintų užmegzti naujus kontaktus ir suaktyvintų šalių bendradarbiavimą.

"Gvatemala ir Lietuva turi turtingą istorinę praeitį ir didžiuojasi dideliu kultūros paveldu. Lietuvos žmonės domisi Lotynų Amerikos šalių dabartine ir senąja ikikolumbine kultūra bei tradicijomis. Praėjusių metų pabaigoje Lietuvoje vykusių "Lotynų Amerikos kultūros dienų" sėkmė įrodo, kad kultūriniai mainai neabejotinai suartina ir praturtina mūsų šalis bei žmones", - teigė valstybės vadovas, pridurdamas, jog glaudesnius Lietuvos ir Gvatemalos valstybių kultūros, mokslo, švietimo ir turizmo ryšius paskatintų pirmųjų dvišalių sutarčių pasirašymas.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento nuomone, bendradarbiavimas ekonomikos ir prekybos srityse - tai perspektyviausia dvišalių santykių sritis. Lietuvos vadovas viliasi, kad aktyviu darbu naujasis ambasadorius paskatins Lietuvos ir Gvatemalos verslininkus ieškoti naujų nišų verslui bei geriau pažinti geografiškai nutolusias valstybes.

"Mūsų šalys yra aktyvios ir atsakingos tarptautinės bendruomenės narės. Neabejoju, kad ateityje tęsime ir stiprinsime sėkmingą bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose ir bendromis jėgomis sieksime, kad pasaulyje stiprėtų taikos, laisvės ir rinkos ekonomikos principai. Tikiu, kad išlaikysime puikų mūsų šalių bendradarbiavimo pavyzdį - susitarimą palaikyti viena kitos kandidatūrą rinkimuose į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą. Lietuvai šie rinkimai - vienas svarbiausių prioritetų tarptautiniu lygiu", - pabrėžė šalies vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bangladešo Liaudies Respublikos ambasadoriaus skiriamųjų raštų įteikimo ceremonijoje V. Adamkus pabrėžė, jog jau beveik septyniolika metų besiplėtojantys Lietuvos ir Bangladešo diplomatiniai santykiai dar turi erdvės bendrai valstybių veiklai.

"Lietuva yra suinteresuota aktyvesniais santykiais su Bangladešu, ekonominiu ir kultūriniu mūsų šalių bendradarbiavimu. Tikiuosi, jog ateityje bendromis jėgomis tai sutvirtinsime pirmosiomis dvišalėmis sutartimis kultūros, mokslo, švietimo ir turizmo mainams skatinti", - reiškė įsitikinimą šalies vadovas.

REKLAMA

"Kylantys mūsų šalių prekybos rodikliai rodo, jog ekonomikos srityje galime rasti naujų ir perspektyvių iniciatyvų. Neabejoju, kad nuosekliu ir intensyviu darbu Jūs paskatinsite mūsų šalių verslininkus aktyviau ieškoti naujų nišų verslui", - teigė Respublikos Prezidentas.

Valstybės vadovas pažymėjo, jog viena iš perspektyvių bendradarbiavimo sričių - akademiniai mainai.

"Lietuvos universitetai siūlo studentams įvairius studijų kursus anglų kalba. Šiuo metu daug studentų iš Artimųjų Rytų ir Pietų Azijos šalių Lietuvoje studijuoja mediciną, inžineriją ir kitas mokslo sritis. Todėl tikiuosi, kad tai sudomins ir Bangladešo jaunimą, kuris galėtų pasinaudoti mokslo galimybėmis Lietuvoje", - sakė Lietuvos vadovas ir pridūrė, jog mokslo ir kultūros mainai ateityje subrandintų naujas galimybes aktyvesniems verslo ir ekonominiams ryšiams.

REKLAMA

V. Adamkus tikisi, kad Lietuva ir Bangladešas ir toliau tęs konstruktyvų bendradarbiavimą Jungtinėse Tautose ir kituose tarptautiniuose forumuose, kartu spręsdamos iššūkius, kylančius taikai ir stabilumui visame pasaulyje.

Šalies vadovas palinkėjo abiem ambasadoriams kuo didžiausios sėkmės vykdant jų misiją, pranešė Prezidento spaudos tarnyba.



Prezidentas Valdas Adamkus (deš.) priėmė Bangladešo ambasadoriaus skiriamuosius raštus. Piotro Romančiko (ELTA) nuotr.




Prezidentas Valdas Adamkus (deš.) priėmė Gvatemalos ambasadoriaus skiriamuosius raštus. Piotro Romančiko (ELTA) nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų