REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąjį pavasariškai lietingą gegužės trečiadienį sostinės klube „Tamsta“ įvyko „Vilnius Jazz Young Power“ konkursas.

REKLAMA
REKLAMA

Šį konkursą, siekdamas paskatinti džiazo jaunimo kūrybingumą, jau ketvirtus metus rengia festivalis „Vilnius Jazz“. Konkurso dalyviai pristato ne tik kompozicijas privalomomis temomis iš rengėjų pasiūlyto sąrašo, bet ir autorinius kūrinius. Finalinis „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso turas tradiciškai vyksta rudenį tarptautinio „Vilnius Jazz“ festivalio scenoje, o jo nugalėtojas renkamas su publikos pagalba.

REKLAMA

Tuo tarpu atrankiniame ture, tradiciškai vykusiame muzikos klube „Tamsta“, dalyvius vertino „Vilnius Jazz“ festivalio prodiuserio Antano Gusčio vadovaujama autoritetinga komisija: „Muzikos informacijos ir leidybos centro“ direktorius Linas Paulauskis, džiazo muzikantas Vytautas Labutis, muzikologė bei džiazo kritikė Jūratė Kučinskaitė ir, žinoma, dviejų džiazo muzikantų „kalvių“ - LMTA bei VIKO Menų fakulteto - džiazo katedrų vadovai Artūras Anusauskas ir Sigitas Giedraitis.

REKLAMA
REKLAMA

Daugumą „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse besivaržančių projektų parengė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai. Šiemet „Tamsta“ klube programas pristatė jauni kolektyvai, vienas jų paraiškų teikimo momentu tegyvavo vos 1 savaitę, o konkurse sulaukė sėkmės. Tai grupė „YRINAUDA“: saksofonininkas Dovydas Stalmokas, gitaristas Paulius Volkovas, kontrabosininkas Mykolas Bazaras bei būgnininkas Gediminas Augustaitis – apdovanota kelialapiu į festivalį „Vilnius Jazz“. Šis projektas užsitarnavo dar dvi (iš keturių) specialiąsias nominacijas: geriausiu konkurso instrumentininku pripažintas saksofonininkas Dovydas Stalmokas, o kontrabosininkas Mykolas Bazaras nominuotas konkurso atradimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurso eigoje pirmasis lipęs į sceną ir drąsiai užkėlęs profesionalią kartelę kitiems savo konkurentams projektas „Yo-Yo-Mo-Mo 4“ (Simonas Šipavičius - saksofonas, Gediminas Gefenas – fortepijonas, Domas Žostatautas – bosinė gitara bei moteriškoji invazija projekte prie būgnų – Dovilė Vaštakaitė) rudenį žengs ir į „Vilnius Jazz“ festivalio sceną, nes jie yra antrojo kelialapio laimėtojai. O šio projekto lyderis Gediminas Gefenas buvo įvertintas ir specialia nominacija – komisija įvertino jaunąjį kūrėją kaip ryškiausios kompozicijos autorių.

REKLAMA

Tretieji finalininkai - bosininko Pauliaus Adomėno charizmatiškasis projektas „TREES“ su vokaliste, multiinstrumentininke Indre Jurgelevičiūte bei gitariste Rūta Dirsyte. Ši trijulė ne tik pulsavo publikai šilčiausias emocijas nuo scenos, bet ir pavergė komisiją, užsitarnaudami paskutinįjį specialųjį prizą – ir kur kitur, jei ne džiaze yra svarbiausia būti pripažintam originaliausiu projektu – tokiu ir buvo paskelbti „TREES“.

Nors praeitais metais konkurso organizatoriai džiaugėsi, jog jaunimo džiazo scenoje ryškėja moterų kūrybiškumas, šiemet silpnosios lyties atstovės ypatingai komisijos bei žiūrovų nesužavėjo. Šį kartą atrankos konkurse be apdovanojimo liko praeitų metų „Vilnius Jazz Young Power“ nugalėtoja Rūta Švipaitė, pristačiusi projektą „4 Miles Shoes“, bei už nepriklausomą kūrybinę mąstyseną prieš metus įvertintas gitarisčių A.Murauskaitės bei K.Sokolnikovaitės duetas „Stereo Ray“, o taip pat balso vingrybes demonstravusios Jekaterinos Pranevič grupė „Katia Project“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų