REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Martynas Tyla jau žino „Eurovizijos“ pirmąjį dešimtuką?

Martynas Tyla Maskvoje padeda Sashai Son(g) pasiruošti "Eurovizijai". Pastaruoju metu jis ne tik jo vadybininkas, bet ir atstovas viešiesiems ryšiams, ir net stilistas. Dirbti už visą komandą Martynas priverstas dėl pinigų stygiaus, kurių pašykštėjo Lietuvos institucijos. Nepaisant to, didelę patirtį muzikos pasaulyje turintis Martynas Sashai Son(g) prognozuoja vietą pirmajame dešimtuke.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nevengia ir bendros "Eurovizijos" prognozės. Beje, Martyno komentarų tiesiogiai iš konkurso užkulisių galėsite klausytis užsukę į "House of Music" klubą Vilniuje. Ten taip pat galėsite stebėti konkursą dideliame ekrane. Gegužės 12, 14 ir 16 d. klubas tampa neoficialia "Eurovizijos" būstine Lietuvoje.

REKLAMA

- Kokia buvo pirma reakcija, kai sužinojai, kad Sasha Son(g) važiuos į "Euroviziją"?

- Apsidžiaugiau, bet iš karto pagalvojau: "Aha, prarastas laikas". Dabar galiu pasakyti, kad neklydau, nes "Eurovizijos" pasiruošimui atiduodame visą laiką, visas jėgas. Tai pasekmė to, kad mes neturime lėšų komandai nusisamdyti, kaip daro kitos šalys. Šiandien aš dirbu ir viešųjų ryšių atstovu, ir vadybininku, ir kuo tik nori.

- Kiek ir iš kur pinigų gavote pasiruošimui?

- Iš tų 71 tūkst. Lt, kuriuos paaukojo LTV žiūrovai, mes gavome tik 37 tūkst. Kiti atiteko mobiliojo ryšio operatoriams ir mokesčiams. Laukiame dar 9 tūkst. Lt iš Vilniaus savivaldybės. Grubiai tariant, pasiruošimui turime apie 40 tūkst. Lt. Tai yra mažai.

REKLAMA
REKLAMA

- Kiek, tavo nuomone, reikėtų skirti pinigų pasiruošimui?


- Norėdamas atitinkamai reprezentuoti dainą iki "Eurovizijos" be 100 tūkst. litų nieko nepadarysi. Reikalingi profesionalai, kurie populiarintų atstovą kitose šalyse, reikalingos kelionės ir koncertai, dizainerio ir stilisto paslaugos ir t.t.

- Ar atlikėjo koncertavimas kitose šalyse prieš "Euroviziją" duoda naudos? "Laura & The Lovers" intensyviai važinėjo ir "Eurovizijoje" užėmė paskutinę vietą, tuo tarpu "LT United" savęs nereklamavo ir iškopė į šeštąją.


- Manau, kad važinėjimas duoda naudos. Kaip "Eurovizijos" atstovai mes gauname kitos šalies nacionalinių televizijų ir radijo eterį. Apie mus sužino dalis auditorijos. Taip gali užsitikrinti papildomų balsų "Eurovizijoje". Be to, tai puiki proga reprezentuoti ne tik dainą, bet ir savo šalį. Ką galvoja "Vilniaus - kultūros sostinės" vadyba, jei neskiria pinigų Sashai Son(g)? Juk važinėdamas po kitas šalis jis galėtų pareklamuoti mūsų sostinę. Kaip vadybininkas už jų darbą dedu didelį minusą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kas rūpinsis Sashos Son(g) sceniniu įvaizdžiu "Eurovizijoje"?

- Patys. (Šypsosi.) Dimos ir pritariančių vokalisčių garderobas kainuos ne daugiau kaip 6 tūkst. Lt. Kostiumai bus ne dizainerio kurti, o iš parduotuvių. Dimą išvysite su smokingu.

- Yra trys dainos variantai: lietuvių, anglų ir rusų. Ar jau žinote, kokia kalba Sasha Son(g) atliks dainą?

- Dar tiksliai nežinome, bet greičiausiai ji skambės anglų ir rusų kalba.

- O kodėl ne lietuvių?

- Mūsų tikslas - gauti kuo daugiau balsų. O su lietuvių kalba tarptautiniame konkurse toli nenuvažiuosi.

REKLAMA

- Dainuodami rusiškai tikitės įsiteikti rusakalbei auditorijai?

- Neslėpsiu - taip.

- Bet juk jūs reprezentuojate Lietuvą. Kaip dėl nacionalinės garbės?

- Tai ką - mums išeiti su trispalve? Lietuva Sashai Son(g) kaip atlikėjui nieko nedavė. Apskritai mes atsiribojame nuo politikos. Mūsų tikslas - užimti kuo aukštesnę vietą. Todėl aš kaip vadybininkas manau, kad rusų kalba Sashai Son(g) palankesnė. Tai yra žaidimas.



- Sakai, kad Sashai Son(g) Lietuva nieko nedavė. Kas, tavo nuomone, turėtų jam skirti pinigų?

- Kultūros ministerija, ji savo biudžete turėtų turėti fondą mūsų atstovams "Eurovizijoje".

REKLAMA

- Kaip vertini Sashos Son(g) galimybes "Eurovizijoje"?

- Iš pradžių žiūrėjau su baime ir paslapčia galvojau, kad būsime sumalti su miltais. Dabar, kai pasirodėme Olandijoje, Ukrainoje, Latvijoje, mano nuomonė pasikeitė. Visur jį vertina kaip labai stiprų dalyvį. Be to, šiemet į "Euroviziją" grįžta daina, rimtas, profesionalus atlikimas. Baigėsi tie laikai, kai iš jos buvo šaipomasi. Dalyvius vertins ne tik žiūrovai, bet ir komisija. Jos atstovai tikrai turėtų teigiamai įvertinti Sashos Son(g) talentą.

- Pakalbame konkrečiau. Pateks Sasha Son(g) į finalą?

- Manau, kad taip. O kaip viskas klostysis finale, labai sunku prognozuoti, bet turime galimybių papulti į pirmąjį dešimtuką. Be to, labai palankiai iškrito pusfinalio, kuriame dalyvausime, burtai. Už mus galės balsuoti latviai, lenkai, rusai, ukrainiečiai ir airiai. Tai yra šalys, kurios mums visada skiria balų. Beje, mus lydi ir keisti sutapimai. Pavyzdžiui, Sasha Son(g) 14 dieną laimėjo nacionalinį finalą, 14 dieną ir 14 numeriu jis pasirodo Maskvos scenoje. Ir dar - mano automobilio numeryje yra raidės EBU. Tai angliškas Europos transliuotojų sąjungos trumpinys. Būtent ji ir organizuoja "Euroviziją". Tikėti šiais ženklais ar ne? Nežinau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar garantuoji, kad Sashai Son(g) nepakiš kojos jaudulys?

- Neturėtų. Jis iš tų atlikėjų, kurie ant scenos pamiršta viską. Aš juo pasitikiu.



- Kokie tavo šių metų "Eurovizijos" favoritai?

- Man įstrigo Norvegijos ir Danijos atstovų dainos.

- O kaip vertini Prancūzijos atstovės Patricijos Kaas dainą?

- Jos daina man - visiškas nulis. Jeigu ji gaus taškų, tai tik dėl garsaus savo vardo. Ypač Rytų Europoje ji turi daugybę gerbėjų. Šiaip galėčiau išvardyti pirmą konkurso finalo dešimtuką ne eilės tvarka.

- Gerai. Bus įdomu po konkurso pažiūrėti, kiek atspėjai.

- Malta, Kipras, Didžioji Britanija, Norvegija, Ukraina, Estija, Lietuva, Prancūzija ir kurios nors dvi Balkanų šalys.



- Ar lažinsiesi dėl "Eurovizijos"?

REKLAMA

- Taip, jei pateksime į finalą.

- Kodėl tavo vadovaujamas "Champagne Bar" keičia pavadinimą į "House of Music"?

- Todėl, kad keičiasi baro koncepcija. Nuo šiol visi mūsų organizuojami koncertai bus nemokami.

- Kodėl?

- Todėl, kad ekonominė situacija verčia ieškoti kelių, kaip prisivilioti lankytojų.

- Ką "House of Music" turės bendro su "Eurovizija"?

- Tai bus vienintelė "Eurovizijos" būstinė Vilniuje. Mes ne tik transliuosime pusfinalius ir finalą dideliame ekrane, bet ir komentuosime tiesiogiai iš Maskvos telefonu. Turėtų būti smagu. Kviečiu visus ateiti.

Laima KARALIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų