REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl stringančių valstybės valdymo reformų valdantieji gali apkaltinti Saulėlydžio komisijai vadovaujantį premjero patarėją.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai vis dažniau reiškia nepasitenkinimą Saulėlydžio komisijos, veikiančios prie Vyriausybės, vadovo Valentino Milaknio veikla. Iki šiol neveiklumu, tuščiažodžiavimu komisijos pirmininką atvirai kaltino tik Seimo opozicija. Praėjusią savaitę antausį V.Milaknis gavo iš Permainų koalicijos narių.

REKLAMA

Besiformuojantį konflikto židinį pavyko užgesinti Seimo pirmininkui, jis pasikvietė Saulėlydžio komisijos vadovą pasikalbėti. Pats V.Milaknis teigia politikų išpuolių nesibaiminąs ir atsistatydinsiąs tik tuomet, jei matysiąs, kad įgyvendinti komisijos užsibrėžtų tikslų neįmanoma.

Pasiduoda spaudimui.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos seniūno pavaduotojas, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Žilvinas Šilgalis praėjusią savaitę viešai paskelbė abejojąs, ar Saulėlydžio komisija apskritai gali būti naudinga kraštui.

REKLAMA
REKLAMA

Pretekstą tokiai dvejonei suteikė laiku (terminas baigėsi prieš mėnesį) nepateikti siūlymai dėl Kūno kultūros ir sporto departamento veiklos tęstinumo bei vietos valstybės valdymo sistemoje (sprendžiama, ar departamentą palikti Vidaus reikalų, ar Švietimo ir mokslo ministerijos žinioje). Politikus ypač suerzino, kad į Seimą, kai buvo svarstomas šis klausimas, neatvyko, nors buvo kviestas, pats Saulėlydžio komisijos vadovas.

Pasak Ž.Šilgalio, LiCS frakcijos nariai jau anksčiau užsimindavo apie Saulėlydžio komisijos bejėgiškumą. "Dabar konkrečiai pamačiau, kaip ji dirba, tiksliau - nedirba, pasiduodama politiniam spaudimui", - LŽ sakė parlamentaras. Jis teigė apie V.Milaknio neatvykimą į parlamentinės komisijos posėdį informavęs Seimo pirmininką Arūną Valinską. Šis buvo pasikvietęs V.Milaknį pokalbio, sutarta, kad klausimas dėl Kūno kultūros ir sporto departamento pertvarkos nebus vilkinamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turi savo stilių


Ž.Šilgalis mano, kad Saulėlydžio komisijos darbas priklauso nuo jos vadovo asmenybės. "Jei pirmininkas turi aiškų matymą ir tiesų stuburą, priimti sprendimus nėra sudėtinga. Dabar atrodo, kad komisijos vadovas yra veikiamas neaiškių srovių, todėl procesas stringa. Norėčiau matyti ryžtingesnį vadovavimą bei galutinį rezultatą", - teigė liberalcentristas. Pasak jo, V.Milaknio veiklą artimiausiu metu ketinama aptarti su koalicijos vadovais.

"V.Milaknis, kaip vadovas, turi savo stilių. Tai žmogus su vadovavimo patirtimi ir įžvalgomis", - LŽ sakė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys, dirbantis Saulėlydžio komisijoje, Petras Auštrevičius. Jo nuomone, kur kas svarbiau, kad piliečiams būtų priimtina komisijos veikla, o ne jo vadovo savybės. "Saulėlydis nėra pasivaikščiojimas po rasotą pievą - priimami sprendimai dažnai nepopuliarūs", - sakė P.Auštrevičius.

REKLAMA

Netrūksta užtarėjų

"Mums visiems - ir Lietuvos valstybei, ir Permainų koalicijai - trūksta ryžtingų žingsnių mažinant biurokratiją, reformuojant kitas gyvenimo sritis", - LŽ sakė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotojas, Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys Arvydas Vidžiūnas. Jis pripažino, kad TS-LKD frakcijoje toli gražu ne visi patenkinti Saulėlydžio komisijos bei jos vadovo veikla. "Paaiškinimas paprastas. Kai tik atsiranda sisteminės pertvarkos galimybė ir ryžto, tuoj pat atsiranda ir argumentų, kodėl šito nereikia daryti, ir visas būrys lobistų", - sakė A.Vidžiūnas. Pasak jo, dėl savo dabartinės veiklos V.Milaknis gali būti vadinamas "miško sanitaru".

"Jei matyčiau, kad tai, ką turi padaryti Saulėlydžio komisija, neįmanoma, tikrai atsistatydinčiau", - teigė V.Milaknis. Pasak jo, kai kurie sprendimai stringa ne dėl komisijos kaltės. "Ne paslaptis, kad veikia interesų grupės, nuspaudžiančios stabdžių sistemą", - sakė komisijos vadovas. Anot jo, tokių stabdytojų yra ir tarp Seimo narių.



Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų