REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minint Europos dieną, šeštadienį Panevėžyje vyks „Kuriančio Europos miesto“ šventė. Europos dieną įvairiais renginiais minės ir kiti Lietuvos miestai bei miesteliai.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrybiškumui ir naujovėms skirtą Europos dienos renginį Panevėžyje organizuoja Panevėžio miesto savivaldybė ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Į Panevėžį minėti Europos dienos atvyks ir užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.

REKLAMA

Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovo Kęstučio Sadausko teigimu, Lietuva ir Europa išgyvena daug ekonominių iššūkių, o jiems sprendimus gali rasti tik kūrybingi, ryžtingi žmonės, todėl šiuo renginiu bus kviečiama atkreipti dėmesį į idėjų bei naujovių svarbą.

Visą dieną truksiančio renginio „Kuriantis Europos miestas“ metu panevėžiečiai ir šventės svečiai iš visos Lietuvos kviečiami dalyvauti Laisvės aikštėje vyksiančių kūrybinių ir eko-meno dirbtuvių darbe, mugėse, koncertuose, menininkų ir amatininkų improvizacijose.

REKLAMA
REKLAMA

Laisvės aikštės skverelyje šventės dalyviai galės spalvinti drobes su trimis geriausiomis idėjomis, kurios galėtų praturtinti ir pagražinti miestą pasinaudojus ES fondų parama.

Renginyje veiks „Gyvoji biblioteka“, kurioje bus galima pabendrauti su „gyvosiomis“ knygomis - diskriminaciją ar nesupratimą patiriančioms visuomenės grupėms atstovaujančiais asmenimis, pažvelgti į jų patirtį ir nuostatas.

Kaip BNS informavo Europos Komisijos atstovybė, šventės metu bus galima padiskutuoti su neregiu, feministe, krikščioniu, jordaniečiu, vokiečiu, prancūzu, arabu. Šventės dalyviai taip pat galės susipažinti su kitų šalių kultūromis ir tradicijomis: pasiklausyti muzikos, pasigrožėti daile, paskanauti tradicinių valgių.

Įvairūs renginiai, skirti paminėti Europos dieną, vyks ir kituose Lietuvos miestuose. Kaune prie miesto savivaldybės bus iškilmingai atidengtas Europos gėlynas, pristatytas foto akcijos „Gyvas Kauno veidas Europoje“ nuotraukų stendas ir įvyks gyvo garso muzikinis projektas „Europos natos“. Klaipėdoje Anikės aikštėje menininkai popietę žada kurti „smėlio mozaikas“, uostamiestyje taip pat vyks muzikantų ir menininkų pasirodymai. Koncertai ir parodos numatyti ir daugelyje kitų miestų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų