REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus pasirašė įstatymą dėl Pensijų sistemos reformos pakeitimo.

Priimdamas šį sprendimą, Lietuvos vadovas įvertino tai, kad Vyriausybė pateikė sumažintų įmokų kompensavimo mechanizmą, o ministras pirmininkas bei finansų ministras garantavo, jog atskaitymai į privačius pensijų fondus daugiau nebus mažinami.

REKLAMA
REKLAMA

„Kompensacija už Sodros biudžetui nusavintas įmokas iš privačių pensijų draudimo fondų yra teisingas žingsnis, tačiau to nepakanka," - prezidentūros spaudos tarnybos išplatintame pranešime cituojamas prezidentas.

REKLAMA

Kadangi įmokos į privačius pensijų fondus anksčiau kartą jau buvo sumažintos, valstybės vadovas įpareigojo Vyriausybę artimiausiu metu parengti susidariusių netekčių kompensavimo mechanizmą, kad draudimo fondams visiškai - 100 procentų - būtų padengtos Sodros biudžetui skirtos įmokos.

Prezidentas V. Adamkus atkreipė dėmesį, kad Vyriausybės siūlymai žmonių sukauptų lėšų sąskaita papildyti Sodros biudžetą iš esmės neišsprendžia nei trumpalaikių, nei ilgalaikių Sodros problemų.

REKLAMA
REKLAMA

„Privačiuose pensijų draudimo fonduose sukauptos lėšos, kurias perveda beveik 1 mln. Lietuvos gyventojų, deja, kol kas yra vienintelis šaltinis Sodros problemoms spręsti. Akivaizdu, kad privačių fondų finansinio rezervo mažinimas gali skaudžiai atsiliepti ne tik būsimiesiems pensininkams, bet ir pačiai Sodrai," - pastebėjo šalies vadovas.

Anot pranešimo, prezidento V. Adamkaus nuomone, Vyriausybė turėtų būti suinteresuota kuo daugiau žmonių įtraukti į pensijų kaupimą, nes tokiu būdu sumažėtų ir pačios Sodros išlaidos.

Valstybės vadovas paragino Vyriausybę įsiklausyti į Pasaulio banko bei kitų ekspertų rekomendacijas ir nedelsiant paruošti ilgalaikę tvarią Sodros biudžeto subalansavimo strategiją, kuri sudarytų valstybei sąlygas vykdyti savo įsipareigojimus atsižvelgiant į demografines tendencijas ir kitus ilgalaikius veiksnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų