REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusi TV3 žinių tarnybos vadovė Jolanta Butkevičienė buvo atleista neteisėtai, tačiau į šias pareigas grįžti negali, penktadienį nutarė Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas. J.Butkevičienė sprendimą negrąžinti jos į darbą ketina skųsti.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismo atstovas spaudai Audris Kutrevičius BNS sakė, kad J.Butkevičienės ieškinys buvo patenkintas iš dalies.

REKLAMA

Buvusiai TV3 žinių tarnybos vadovei turės būti išmokėtas darbo užmokestis - nuo atleidimo iki teismo nutarties paskelbimo, kuris siekia 26,3 tūkst. litų.

Kaip teigė A.Kutrevičius, J.Butkevičienė į buvusias Žinių skyriaus vedėjo pareigas, teismo nuomone, negali būti grąžinta, nes esą ši pareigybė TV3 televizijoje jau yra panaikinta, televizijoje įvyko struktūrinis pertvarkymas.

"Tą dalį, kuri kalba apie negrąžinimą į darbą, mes skųsime, o visa kita yra puiki žurnalistų pergalė prieš nepagrįstus žiniasklaidos priemonių vadovų reikalavimus nesilaikyti Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso ir įstatymų", - BNS penktadienį teigė J.Butkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu TV3 atstovai tvirtina, kad J.Butkevičienė nebuvo grąžinta į darbą, nes prarado televizijos pasitikėjimą.

"Teismas nustatė, kad ieškovė pasirašė raštus televizijos programos TV3 padalinio - Žinių skyriaus - vardu. Esame patenkinti, kad teismo sprendimu J.Butkevičienė nebuvo grąžinta į darbą, nes pasitikėjimas darbuotoju neįmanomas, kai yra pažeidžiamos vidaus darbo taisyklės ir viršijamos pareigybinės instrukcijos", - pranešime spaudai cituojama TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Teismas J.Butkevičienei priteisė 37,4 tūkst. litų išeitinę išmoką. Iš viso TV3 turėtų žurnalistei sumokėti daugiau nei 63,7 tūkst. litų sumą, taip pat padengti bylinėjimosi išlaidas, siekiančias 3 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši nutartis per 30 dienų gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

J.Butkevičienė buvo atleista šių metų sausio pabaigoje. TV3 televizija teigė, kad žurnalistės atleidimo priežastis - įgaliojimų viršijimas.

Pati J.Butkevičienė tvirtino, jog buvo atleista dėl to, kad pasirašė žiniasklaidos priemonių kreipimąsi į šalies vadovus dėl žurnalistų darbo apribojimų parlamente panaikinimo.

Gruodį Seimo valdyba pakeitė žurnalistų akreditavimo taisykles, nustatydamas kvotą - ne daugiau kaip po 3 žurnalistus, fotografus, operatorius nuo redakcijos. Taip pat buvo priimti ir kiti sprendimai, kuriais apribotos vietos, kuriose galima filmuoti, fotografuoti - nenurodytose vietose kalbinti, filmuoti ir fotografuoti galima tik gavus Seimo nario sutikimą. Vėliau kvotos atšauktos, tačiau kiti ribojimai palikti.

J.Butkevičienė dirbo televizijoje TV3 nuo 1995 metų, o šios televizijos žinių tarnybai vadovavo nuo 1999-ųjų.

TV3 televizija priklauso Švedijos koncernui MTG.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų