REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos teismo teisėjas Rimantas Savickas, įtariamas kaip kyšį paėmęs 3 butelius viskio, dešrą ir 4 padangas, tvirtina nesijaučiąs nusikaltęs.

REKLAMA
REKLAMA

"Jaučiuosi kaltas dėl to, kad čia turiu atvykti, daugiau aš dėl nieko nesijaučiu kaltas", - sakė R. Savickas, penktadienį apklaustas Seimo laikinojoje tyrimo komisijoje.

REKLAMA

Ši komisija spręs, ar leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn teisėjus R. Savicką ir Arnoldą Šukaitį.

"Jeigu bus atliekamas tyrimas, manau, kad bus nustatyta, kad dešra tai yra grynai medžioklės trofėjus. Dėl tų butelių tai išvis nieko nežinau, o padangos tai yra bendra veikla. Tai yra 5 anksčiau buvusių medžiotojų nupirktas bendras automobilis, dar du asmenys Algis Kleiva ir dar vienas advokatas yra prisidėję lėšomis, padangomis ir dar kitomis detalėmis", - žurnalistams aiškino R. Savickas.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjo teigimu, 7 vietų automobilis yra registruotas ne jo ir ne R. Šukaičio vardu. "Jis yra asmeninis automobilis, įregistruotas vienu vardu, tačiau mes, kaip suprantame, esame 7 automobilio savininkai, ir A. Kleiva tarp jų", - sakė R. Savickas.

Teisėjas sakė žinojęs, kad yra klausomasi jo telefoninių pokalbių.

Paklaustas, su kuo gali būti susijęs jo kompromitavimas, R. Savickas sakė manąs, kad tai susiję su pareigų užėmimu. Jis pretendavo tapti Panevėžio apygardos teismo pirmininku.

Žurnalistams pasidomėjus, ar teisėjas turi įtarimų, kas galėtų būti suinteresuotas jį sukompromituoti, jis sakė turįs, tačiau neatskleidė, sakydamas, kad gal tai padarys vėliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beveik 4 valandas penktadienį posėdžiavusi Seimo komisija apklausė ir Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją A. Šukaitį.

Viskio butelio perdavimu kaltinamas teisėjas tvirtino nesijaučiąs kaltas. "Mano kaltės nėra. Nebent galėjau būti kaltas dėl to, kad dirbu teisėju. Tiktai tiek. Iš tiesų nesijaučiu padaręs jokių nusikalstamų veiksmų. Paaiškinau visas aplinkybes komisijai, kiek tai susiję su prokuroro prašymu patraukti mane baudžiamojon atsakomybėn", - žurnalistams sakė A. Šukaitis.

Jis nebuvo linkęs pasidalinti samprotavimais, kodėl atsirado tokia byla. "Aš turiu įvairių vertinimų, bet nenorėčiau viešai to įvardinti", - teigė teisėjas.

REKLAMA

Jis nemano, kad siekiant išsiaiškinti visas bylos aplinkybes būtina atimti teisėjų neliečiamybę.

"Tai nėra paprastas dalykas atimti neliečiamybę, nes atimant neliečiamybę atimama teisė dirbti, automatiškai yra sustabdomi įgaliojimai, tai turi didžiules pasekmes, ir tas procesas trunka labai ilgai. Yra įvairi neigiama to dalyko tiek materialinė, tiek moralinė pusė. Aš nemanau, kad siekiant išsiaiškinti visas bylos aplinkybes būtina atimti teisėjams neliečiamybę, nes prokurorai nebandė kitais būdais išsiaiškinti šioje byloje teisybę. Tai jie galėjo, bet pasirinko kitą kelią - veikti vienpusiškai", - sakė A. Šukaitis.

REKLAMA

Jo teigimu, prokurorai galėjo apklausti teisėjus liudytojais. A. Šukaitis sakė, kad teisėjai būtų sutikę liudyti. "Aš neturiu ko slėpti. Kaip komisijai pasakiau visas aplinkybes, taip pasakyčiau ir prokurorams. Jie ta teise gali pasinaudoti, bet nė karto tokio noro neišreiškė", - sakė teisėjas.

Paklaustas, kaip atsidaro padangos ant bendro medžioklei naudojamo automobilio, teisėjas tvirtino, kad jos buvo įsigytos visiškai legaliai, ir joks nusikaltimas nebuvo padarytas.

Seimo laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas Pranas Žeimys neatsakė, ar jį asmeniškai įtikino teisėjų paaiškinimai. "Negaliu aš vertinti šitų dalykų, nes nesu teisėjas", - žurnalistams sakė P. Žeimys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, kitą trečiadienį komisija balsuodama apsispręs, ar siūlyti Seimui panaikinti teisėjų teisinę neliečiamybę. Manoma, kad komisijos išvados Seimui bus pateiktos gegužės 14 d., vėliausiai - gegužės 19 d.

Seimo sprendimu, laikinoji tyrimo komisija turės atlikti tyrimą iki šių metų gegužės 14 d.

Komisijoje dirba įvairioms frakcijoms atstovaujantys 10 Seimo narių.

Kaip primena ELTA, generalinis prokuroras Algimantas Valantinas kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti teisėjus R. Savicką ir A. Šukaitį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, juos suimti ar kitaip suvaržyti jų laisvę.

REKLAMA

Pasak generalinio prokuroro, teisėjas R. Savickas iš bankroto bylose paskirtos bankroto administratorės I. K. naudai ir jos prašymu priimamus procesinius sprendimus paėmė apie 60 litų vertės butelį viskio bei maisto produktų, kurių vertė - apie 30 litų, vėliau iš I. K. paėmė apie 100 litų vertės viskio butelį. R. Savickas taip pat kaltinamas tuo, kad per Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją A. Šukaitį iš I. K. paėmė apie 135 litų vertės viskio butelį.

Generalinio prokuroro duomenimis, R. Savickas iš bankroto administratoriaus A. K. už tai, kad nagrinėjamose bankroto bylose bankroto administratoriumi skirtų būtent jį ir taip užtikrintų jam pajamų šaltinį, kartu su Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėju A. Šukaičiu paėmė keturias 990 litų vertės automobilio padangas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų