REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 11–17 dienomis Sankt Peterburgo A. Briancevo jaunojo žiūrovo teatre vyks jubiliejinis X tarptautinis teatro festivalis „Raduga“, į kurį yra pakviestas Vilniaus mažojo teatro spektaklis „Žuvėdra“.  

REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje dalyvaus profesionalūs teatrai vaikams ir jaunimui. Organizacinis komitetas X jubiliejinio festivalio programą sudarė iš spektaklių, pastatytų teatruose, kurie per festivalio egzistavimo dešimtmetį tapo jo laureatais. Dar pernai šiame festivalyje sėkmingai pasirodė Rimo Tumino režisuotas „Madagaskaras“, pelnęs „Didžiosios scenos geriausio spektaklio“ prizą ir piniginę premiją, o aktoriai Gintarė Latvėnaitė ir Ramūnas Cicėnas buvo apdovanoti festivalio diplomais.   

REKLAMA

Festivalio organizatoriai nusprendė daugiausia dėmesio skirti teatro pedagogikai, todėl į festivalį pakviesti garsūs pedagogai, dėstantys Rusijos ir kitų šalių aukštosiose teatro mokyklose. Jiems savo mokiniais, Peterburgo Jaunojo žiūrovo teatro aktoriais ir festivalio svečiais ves atviras meistriškumo pamokas, o festivalio uždarymo dieną planuojama konferencija, skirta teatrinės pedagogikos problemoms. Joje dalyvaus ne tik garsūs režisieriai, bet ir jaunieji teatro kūrėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje dalyvaus teatrų vadovai ir vyriausieji režisieriai, atviras laboratorijas ves Alainas Maratratas (Prancūzija), Jurijus Alschitzas (Vokietija), Venjaminas Filštinskis (Rusija), Vasilisas Laggosas (Graikija).  

X „Radugos“ festivalyje bus pristatyti įvairių Rusijos miestų spektakliai: Andrejaus Platonovo „Karvė“ (rež. Dmitrijus Krylovas; Maskva), Ksenijos Dragunskajos „Mano legionierius: (rež. Aleksandras Michailovičius; Oriolas), „Klounai“ (rež. Galina Pjanova; Almata), Maksimo Isajevo „Sodininkai“ (rež. Andrejus Mogučij; Sankt Peterburgas), Nikolajaus Gogolio „Portretas“ (rež. Aleksejus Borodinas; Maskva), Fiodoro Dostojevskio „Paauglys“ (rež. Slava Tyščiuk; Sank Peterburgas), „Senobinė meilė“ pagal N. Gogolio apsakymą ir Nikolajaus Koliados pjesę (rež. Aleksejus Kriklyvas; Novosibirskas). Į festivalio programą įtraukas ir šiandien garsaus Rusijoje režisieriaus Kama Ginkos, kuris gimė ir užaugo Lietuvoje, spektaklis „Puškinas. Dvikova. Mirtis“, pastatytas Maskvos Jaunojo žiūrovo teatre.  

Festivalį užbaigs Valstybinis Vilniaus mažasis teatras, pristatydamas Antono Čechovo „Žuvėdrą“. Šiame spektaklyje režisierius Rimas Tuminas diskutuoja su šiuolaikinio teatro principais, naujo teatrinio proceso atodangų ieško tame, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo sena ir pažįstama. Spektaklio scenografas Valentinas Tudorakė, kostiumų dailininkė Diana Lozoraitienė. Spektaklyje vaidina Josifas Baliukevič, Daumantas Ciunis, Tadas Gryn, Tomas Kliukas, Martynas Nedzinskas, Indrė Patkauskaitė, Miglė Polikevičiūtė, Miglė Rimaitytė, Tomas Rinkūnas, Tomas Stirna, Agnė Šataitė, Toma Vaškevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų