REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje penktosios Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) metinės bus paminėtos surengus kultūros ir kulinarijos mugę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė sostinės savivaldybė, projektas "Lietuva - Europos žvaigždutė" Vilniuje prasideda penktadienį ir truks iki sekmadienio.

REKLAMA

Šiemet Lietuvos įstojimo į ES metinių minėjimas sutampa su gegužės 9-ąja, Europos diena.

Ta proga Vilniuje tradiciškai rengiamas projektas "Lietuva - Europos žvaigždutė", kurio tikslas - paskatinti visuomenę domėtis Europos kultūriniu paveldu, informuoti apie ES valstybes-nares, skatinti žmonių europietišką savimonę ir "Vilniaus - Europos kultūros sostinės" identitetą.

Anot savivaldybės, pagrindinis šventės akcentas bus jau ketvirtą kartą Gedimino prospekte vyksianti kultūros ir kulinarijos mugė. Jos metu sostinės restoranai drauge su Vilniuje reziduojamų ES šalių ambasadomis pristatys skirtingų Europos šalių nacionalinių virtuvių ypatumus, tradicijas ir kultūrinę programą.

REKLAMA
REKLAMA

Mugėje taip pat dalyvaus Lietuvos ir kaimyninių šalių amatininkai, liaudies ir tautodailės meistrai, bus organizuojama plati kultūrinių renginių programa.

V.Kudirkos aikštėje bus galima pareikšti nuomonę ir pageidavimus, ko tikimasi iš Europos Parlamento. Organizatorių teigimu, norintieji galės įrašyti vaizdo pranešimus, kurie bus transliuojami išoriniuose ekranuose ir internete.

Šventėje koncertuos Lietuvos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras "Trimitas", A.Noviko džiazo kolektyvai, grupė "Tabasco", Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos folkloro grupė "Aglija", Lietuvos folkloro grupė "Nalšia", grupė "Biplan" ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų