REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiniasklaidos paslaugoms, renginių organizavimui, viešiesiems ryšiams, visuomenės informavimui ir leidybai ministerijos 2008 metais skyrė daugiau nei 43 mln. litų. Labiausiai šiose srityse pasižymėjo Finansų ir Žemės ūkio ministerijos.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministerijos interneto puslapyje nurodyta, kad visuomenei informuoti numatyta skirti 16,2 mln. litų. Iš bendrovės „Publicum“ už šią sumą ministerija esą pirko „Lietuvos visuomenės informavimo kampanijos apie 2007-2013 metais Europos Sąjungos struktūrinę paramą Lietuvai parengimo ir įgyvendinimo paslaugas“. Sutartis dėl šių paslaugų teikimo buvo pasirašyta prieš pat Seimo rinkimus - spalio 10 dieną.

REKLAMA

„Publicum“ vadovas Ričardas Jarmalavičius paaiškino, kad su Finansų ministerija už minėtą sumą sutartis sudaryta trejiems metams, iki 2011 metų. Be to, sutartis pasirašyta ne tik su „Publicum“, o su konsorciumu, kuriam be šios kompanijos priklauso bendrovės „Idėja prima“, VRP ir ESTEP.

ŽŪM viešinimuisi skyrė 14,4 mln. litų. Pateiktos ataskaitos duomenimis, ministerija 26 laikraščiams ir žurnalams už informacijos paskelbimą atseikėdavo nuo keliasdešimt tūkstančių iki kelių šimtų tūkstančių litų. Ministerija tūkstantines sumas taip pat mokėdavo už informaciją radijo laidose, televizijos reportažus.

REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuojant sutartyse nurodytas maksimalias sumas, trečioje vietoje atsidūrė Ūkio ministerija su 4,7 mln. litų. Iš jų 3 mln. litų numatyta skirti ministerijos ryšių su visuomene įgyvendinimui, 1 mln. - ministerijos Inovacijų viešinimo kampanijos strategijos įgyvendinimui.

Aplinkos ministerija viešinimuisi skyrė apie 2,2 mln. litų. Reikšmingiausia šios sumos dalis - 764 tūkst. litų - skirta Lietuvos pristatymui pasaulinėje parodoje Ispanijoje „EXPO Zaragoza 2008“.

Užsienio reikalų ministerija viešumui skyrė 1,8 mln. litų, iš kurių 1,5 mln. atiteko renginių organizavimo ir aptarnavimo paslaugas URM teikiančiai bendrovei „Baltic Clipper“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešųjų pirkimų už 1,2 mln. litų minėtose srityse atliko Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, kuri daugiau kaip pusę šios sumos - 692 tūkst. litų - skyrė darbo mugės Airijoje organizavimui.

Sveikatos apsaugos ministerija „visuomenės informuotumui didinti“ per televiziją, radiją ir spaudą skyrė 623 tūkst. litų, daugiau kaip 200 tūkst. skyrė SAM 90 metų jubiliejui paminėti. Iš viso viešinimuisi ši ministerija atseikėjo 907 tūkst. litų.

Krašto apsaugos ministerija minėtoms sritims skyrė 737 tūkst. litų, Švietimo ir mokslo ministerija - 480 tūkst., Susisiekimo ministerija - 433 tūkst., Vidaus reikalų ministerija - 321 tūkst., Teisingumo ministerija - 98 tūkst., Kultūros ministerija - 81 tūkst. litų.

REKLAMA

Energetikos ministerija buvo įsteigta tik 2009 metais, todėl atsiskaityti už pernykščius pirkimus neturi.

Ministerijos viešųjų pirkimų sutartis pasirašė 2008, tačiau ne visos išleido ataskaitose nurodomas sumas - dalis pinigų turi būti sumokėta 2009 metais.

Paskelbti informaciją apie 2008 metais atliktus viešuosius pirkimus ministerijas ir kitas valstybės institucijas įpareigojo Vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų