REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas bei Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Žilvinas Šilgalis abejoja, ar tokia Valentino Milaknio vadovaujama Saulėlydžio komisija, kokia šiandien veikia prie Vyriausybės, gali atnešti realios naudos šaliai.

REKLAMA
REKLAMA

"Saulėlydžio komisijai buvo pavesta išnagrinėti ir pateikti siūlymus dėl Kūno kultūros ir sporto departamento veiklos tęstinumo ir vietos valstybės valdymo sistemoje nustatymo. Šiam klausimui nagrinėti buvo sudaryta ir papildoma darbo grupė, kuriai vadovauti paskirtas Švietimo ir mokslo ministerijos atstovas Arūnas Plikšnys. Kaip paaiškėjo, ši darbo grupė, išnagrinėjusi klausimą, balsavimu pritarė palikti departamentą VRM žinioje, tačiau savo išvadų Saulėlydžio komisijai nepateikė, o V. Milaknis, žinodamas, kad terminai praleisti, net nepareikalavo išvadų ir abejingai tai toleravo", - sakė Ž. Šilgalis.

REKLAMA

Pasak jo, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijoje svarstant Kūno kultūros ir sporto departamento klausimą, taip pat paaiškėjo, kad šiuo metu departamentui suformuotas naujas užduočių paketas ir daroma viskas, kad jis būtų perduotas Švietimo ir mokslo ministerijos žinion. Be to, į komisijos posėdį kviesti V. Milaknis bei A. Plikšnys atvykti nesiteikė. Pastarasis savo neatvykimą motyvavo tuo, jog atvykti uždraudė švietimo ir mokslo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu V. Milaknis, net darbo grupei priėmus sprendimus, negali išspręsti elementarių institucijų pavaldumo klausimų ir lengvai pasiduoda suinteresuotų politikų spaudimui, neatsižvelgdamas į sporto organizacijų nuomonę, tai tokia jo vadovaujama komisija ne tik, kad nesugeba spręsti tokio pobūdžio klausimų, bet priešingai - gali pridaryti žalos. O atsakingų pareigūnų neatvykimas į komisijos posėdį reiškia nesugebėjimą argumentuotai pagrįsti akivaizdaus problemos sprendimo vilkinimo", - sakė Ž. Šilgalis.

Parlamentaro teigimu, Jaunimo ir sporto reikalų komisija, kurią sudaro visų Seimo frakcijų atstovai, nesitaikstys su neskaidriais metodais siekiant tik įtakos departamentui, nepaisant sporto interesų. "Komisija, pripažindama, kad Kūno kultūros ir sporto departamento veikloje yra problemų, nepritaria šio departamento griovimui ar sporto statuso menkinimui bei siūlo ieškoti kitų būdų egzistuojančių problemų sprendimui", - sakė komisijos pirmininkas Ž. Šilgalis.

Jo duomenimis, Kūno kultūros ir sporto departamento pavaldumo klausimą Saulėlydžio komisija turėjo išnagrinėti balandžio 8 dieną, tačiau iki šiol šis klausimas dar nėra išspręstas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų