REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompiuterinio saugumo ekspertų atlikto eksperimento rezultatai šokiravo: pasirodo, kad kartu su interneto aukcionuose ar kompiuterių mugėse parduodamais naudotais kompiuteriais ar  kietaisiais diskais galima įsigyti daug konfidencialios informacijos, skelbia „Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės BT Saugos tyrimų centro ir kelių D. Britanijos universitetų specialistų surengtas eksperimentas atskleidė, kad iš įsigytų naudotų kompiuterių kaupiklių galima atkurti bankų sąskaitų duomenis, bendrovių finansinę informaciją, asmeninius slaptažodžius, sveikatos apsaugos bylų įrašus, verslo planus ir kitą konfidencialią informaciją.

REKLAMA

Tyrimo išvadose teigiama, kad 34 proc. tikrintų kietųjų diskų pavyko atkurti informaciją, leidžiančią identifikuoti privatų asmenį ar organizaciją, kuriai priklausė šis kompiuteris. Tyrėjus esą nustebino „stebėtinai didelis“ informacijos, keliančios grėsmę asmenų privatumui ir pasižyminčios potencialia ekonomine žala įmonėms, kiekis.

Tačiau labiausiai esą apstulbino „eBay“ aukcione įsigytas naudotas diskas, kuriame buvo įrašyta informacija apie THAAD (Terminal High Altitude Area Defence) priešraketinės gynybos komplekso, kuris buvo naudojamas  Irako „Scud“ raketoms naikinti, „žemė – oras“ raketų paleidimo procedūras.

Šiame diske taip pat buvo atkurti ištrinti duomenys apie THAAD kompleksą kūrusią JAV bendrovę „Lockheed Martin“, įskaitant jos pastatų planus, saugumo režimo reikalavimus ir darbuotojų socialinio draudimo numerius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų