REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus su Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininku Valentinu Stundžiu, švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi bei švietimo ir mokslo viceministre Nerija Putinaite aptarė Mokslo ir studijų įstatymo, priimto balandžio 30 dieną Seime, naujoves.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas pasveikino ministerijos ir Seimo atstovus atlikus didelį darbą – parengtas ir Seime priimtas Mokslo ir studijų įstatymas, kuriuo Lietuvoje pradedama mokslo ir studijų pertvarka, teigiame prezidentūros spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

REKLAMA

Valstybės vadovas tai laiko išskirtinės svarbos dalyku, nes jau nuo pat savo kadencijos pradžios ragino iš esmės reformuoti aukštojo mokslo sistemą, kad šalies mokslas išsivaduotų iš akademinės biurokratijos, nejaustų nuolatinio finansavimo stygiaus, kad studijos ir mokslas pakiltų į kokybiškai naują lygmenį.

Valstybės vadovas pastebėjo, kad iki šiol nė viena politinė partija nesiryžo imtis atsakomybės už esmines permainas. Prezidentas pabrėžė, kad aukštojo mokslo sėkmė priklausys nuo akademinės bendruomenės pastangų ir palaikymo. Todėl, šalies vadovo nuomone, šios pertvarkos procese reikia nedelsiant šalinti pastebėtus trūkumus ar nukrypimus nuo reformos tikslų.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų