REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Rokiškio sūris“ 2009 metų balandžio mėnesio konsoliduoti netikrinti pardavimai sudarė 52,141 mln. litų (15,101 mln. eurų), t. y. 5,16 proc. daugiau negu per praėjusių metų tą patį laikotarpį. 2008 metų balandžio mėnesio konsoliduoti netikrinti pardavimai sudarė 49,584 mln. litų (14,361 mln. eurų). Pardavimai padidėjo dėl ES vykdomų intervencinių pirkimų.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Rokiškio sūris“ grupės 2009 m. sausio-balandžio mėnesių preliminarūs konsoliduoti netikrinti pardavimai sudarė 178,380 mln. litų (51,662 mln. eurų), t. y. 5,34 proc. mažiau negu per praėjusių metų tą patį laikotarpį. 2008 metų keturių mėnesių konsoliduoti pardavimai sudarė 188,449 mln. litų (54,579 mln. eurų).



Investicinio banko „Finasta“ komentaras

REKLAMA

Didžiausios Lietuvos pieno perdirbimo grupės paskelbti 2009 metų balandžio mėnesio pardavimų augimo rezultatai gerokai nustebino, nes grupė, vasarį ir kovą patyrusi dviženklį pardavimų smukimą, sugebėjo nelauktai pasiekti teigiamą pardavimų pokytį.

Anot pateikiamos „Rokiškio sūrio“ informacijos, pardavimai padidėjo dėl ES vykdomų intervencinių sviesto ir nugriebto pieno miltelių pirkimų. Sunku pasakyti, kiek šie pirkimai turėjo teigiamos įtakos balandį, tačiau pažvelgus į Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo tarnybos pateiktą kovo mėnesio ataskaitą, matyti, kad „Rokiškio sūris“ buvo aktyviausias intervencinių pirkimų dalyvis ir iš to galėjo gauti apie 6 mln. litų, o tai sudarytų apie 15 proc. kovo mėnesio pardavimų. Panašu, kad balandžio mėnesį ši iš intervencinių ES pirkimų gauta suma galėjo būti dar didesnė, tačiau pasiekti tokius grupės pardavimų rezultatus turėjo padėti ir neblogi pardavimai Lietuvoje ir eksporto rinkose.

Visgi tikėti, kad Lietuvoje pieno produktų pardavimai būtų žymiai geresni nei kovo mėnesį, yra sunku. Vakarų Europoje sūrio kainos pastaruoju metu ėmė stabilizuotis, tad pardavimų pajamos eksporto rinkose nebeturėtų mažėti. Artimiausiais mėnesiais labiau tikėtina, kad dar bus fiksuojamas pardavimų kritimas, nors balandžio mėnesio rezultatai ir intervencinių supirkimų įtaka turėtų gerinti investuotojų nuotaiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų