REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį nutarė apkarpyti išlaidas, skirtas valdininkų pokalbiams tarnybiniais mobiliaisiais telefonais. Tokiu būdu per metus tikimasi sutaupyti apie 5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau taip pat pritarta ūkio viceministro Rimanto Žyliaus pasiūlymui tokius pat apribojimus taikyti ir pokalbiams fiksuotojo ryšio telefonais - atitinkamą nutarimą pavesta parengti Ūkio ministerijai, ir jis būtų priimtas vėliau.

REKLAMA

"Fiksuotas ryšys mums kainuoja brangiau nei mobilusis, juo labiau, kad dabar žmonės daugiau skambins iš fiksuotojo ryšio telefonų į mobiliuosius. Todėl turi būti kalbama apie bendrą telekomunikacijų limitą, o ne vien apie mobilųjį. Siūlau nustatyti tokius pat limitus ir fiksuotajam ryšiui", - Vyriausybės posėdyje kalbėjo R.Žylius.

Finansų ministras Algirdas Šemeta nesutiko su pasiūlymu ir teigė manantis, kad ministerijos pačios turėtų patvirtinti griežtas taisykles, kaip naudotis fiksuotojo ryšio telefonais. Jo nuomone, pokalbių mobiliaisiais telefonais limitas dabar yra labai didelis, todėl pirmiausia reikia mažinti jį.

Išlaidos tarnybiniais mobiliaisiais telefonais mažinamos nuo 0,45 proc. iki 0,3 proc. darbo užmokesčio fondo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų